Zlatan Ibrahimovic știe de ce nu a reușit să câștige Balonul de Aur. Ajuns la 40 de ani, atacantul lui AC Milan spune că a fost ignorat de cei de la France Football, revista care acordă premiul de peste șase decenii, deoarece și-a exprimat întotdeauna părerile:
"Acestea sunt premii politice. Ei îl vor pe domnul Perfect. Dacă vorbești și spui tot ce crezi nu poți primi premiul. Este ușor să îl dai domnului Băiat Drăguț. Acest lucru nu schimbă nimic pentru mine, nu mă face mai bun sau mai slab", a declarat Ibrahimovic, potrivit Eurosport UK.
Ibrahimovic, care a câștigat trofee în Suedia, Olanda, Italia, Spania, Franța și Anglia, este cunoscut pentru personalitatea sa, fiind genul de jucător care nu s-a ferit niciodată să spună ce crede cu adevărat, neinteresându-l ce cred alți oameni despre el.
Romanian Liga I
Cel mai rapid gol al sezonului în Liga 1 s-a marcat în ultimul meci din play-off
ACUM 5 ORE
Citește și:

Ibrahimovic nu a fost niciodată în Top 3 la Balonul de Aur

Pe lângă faptul că nu a câștigat niciodată Balonul de Aur, suedezul nu s-a aflat niciodată nici măcar în Top 3. Cel mai aproape a fost în 2013, pe vremea când evolua la Paris Saint-Germain, când a terminat pe locul 4, în spatele lui Cristiano Ronaldo, Lionel Messi și Frank Ribery. În acel an, Ibrahimovic a primit 5,29% din voturi.
De peste șase decenii, revista France Football acordă Balonul de Aur. Lionel Messi a câștigat Balonul de Aur de 12 ori, cel mai recent în 2021, atunci când l-a învins pe Robert Lewandowski. Decizia a fost una extrem de controversată, mulți considerând că atacantul lui Bayern Munchen ar fi meritat premiul. Lewandowski a ratat șansa de a câștiga Balonul de Aur, care nu s-a acordat în acel an, din cauza pandemiei.
Din 2008, Lionel Messi a câștigat de 7 ori premiul, în timp ce Cristiano Ronaldo l-a câștigat de 5 ori. În 2018, premiul acordat de revista France Football a fost câștigat de către Luka Modric.
Fotbal
VAR-ul, sintagma cheie la finalul unui sezon nebun
ACUM 7 ORE
Liga
Cum a "trădat-o" Kylian Mbappe pe Real Madrid! Dezvăluirea făcută azi în Spania
ACUM 9 ORE