Ultimele săptămâni au fost extrem de pline pentru Ilaix Moriba. Mulţi l-au comparat deja cu Ansu Fati sau Pedri, fotbalişti foarte tineri care au făcut pasul spre prima echipă a Barcelonei şi s-au impus deja. Mijlocaşul de 18 ani avea toate şansele să le calce pe urme, după ce a reuşit o pasă decisivă şi un gol pentru prima echipă, însă a fost trimis la echipa a doua de conducere. Explicaţia? Refuză să îşi prelungească înţelegerea scadentă în 2022.
Inclusiv Koeman l-a criticat, iar aseară Moriba a luat o decizie neaşteptată: deşi a evoluat pentru Spania la categoria U17 şi U18, a decis să reprezinte la seniori Guineea, ţara în care s-a născut. Am putea crede că e vorba de o hotărâre bazată pe sentimentalism, dar explicaţia stă în altă parte, susţine Mundo Deportivo.

City l-a ratat pe Messi, dar Guardiola nu vrea să îl piardă şi pe Moriba

Cupa Mondială FIFA
Mesajul emoționant transmis de Luis Enrique înaintea duelului cu Germania! "E o zi specială"
ACUM 15 ORE
Concret, City şi Chelsea i-au făcut deja oferte, pentru a-l aduce în vara viitoare, când îi expiră contractul cu Barcelona. Doar că, după Brexit, fotbaliştii care vor să ajungă în Premier League trebuie să prezinte un certificat GBE. În fapt, e un fel de permis de muncă bazate pe un sistem de puncte. Acestea sunt obţinute şi în funcţie de selecţiile la naţională, iar astfel mijlocaşul va avea garanţia că acumulează suficiente selecţii până vara viitoare în naţionala africană. Luis Enrique îl avea în vedere, evident, dar să ajungă la naţionala Spaniei atât de repede era o loterie. Ilaix Moriba nu a vrut să rişte, pentru a fi sigur că nu există vreo barieră în calea transferului său în cel mai puternic campionat din lume.
"Vestea că Ilaix Moriba renunță să mai joace pentru Spania și că alege să-și continue cariera internațională cu Guineea, țara sa de origine, pare ciudată. Mai presus de toate, pentru că a jucat la toate categoriile de vârstă pentru Spania.
Doar că el a luat în considerare avantajele pe care le obţine la Guineea în perspectiva unui transfer în Premier League. Dacă va juca din această toamnă pentru naţionala mare a Guineei, va acumula puncte, care i-ar permite să dea curs ofertelor venite de la Manchester City şi Chelsea. Ambele cluburi îl monitorizează atent de doi ani de zile şi îl vor neapărat din vara viitoare", notează sursa citată.
Fără Ilaix Moriba, trimis la echipa a doua, Barcelona a reuşit doar un egal, 1-1, pe terenul lui Bilbao, aseară, în a doua etapă din La Liga.
Cupa Mondială FIFA
Selecționerul Spaniei și-a amenințat un jucător. "Nu ar mai călca vreodată pe un teren de fotbal"
IERI LA 11:52
Cupa Mondială FIFA
Cine e fotbalistul care l-a impresionat pe Luis Enrique după prima etapă a grupelor de la Mondial
25/11/2022 LA 17:02