Italia este cea mai afectată țară din Europa de coronavirus, 106.128 de persoane fiind depistate pozitiv (12443 și-au pierdut viața). În special nordul Italiei a fost extrem de afectat, Milano fiind epicentrul virusului, cu cele mai multe cazuri.
În acest context, autoritățile au luat măsuri drastice pentru a limita răspândirea COVID-19, cei mai mulți dintre italieni fiind izolați la domiciliu. Perioada aceasta poate fi una foarte complicată, iar un puști a fost imortalizat în timp ce jonglează cu mingea pe străzile pustii din Milano. Făcând abstracție de faptul că, din punct de vedere al puterii exemplului, imaginea nu e una care să inspire, din punct de vedere al simbolisticii ea transpune un mesaj foarte puternic. Fotbalul e o adevărată religie pentru italieni, care sunt dispuși la orice sacrificiu pentru acesta. În plus, fotografia poate fi interpretată și în cheia că fotbalul e o sursă de inspirație, capabil să ne facă să trecem mai departe, independent de cât de potrivnică pare o anumită situație.
Îmbrăcat în tricoul lui Zaniolo, de la Roma, puștiul pare că a regăsit bucuria pierdută de cei mai mulți în aceste săptămâni grele, astfel că imaginea e una extrem de mișcătoare. Mijlocașul ofensiv al Romei a fost extrem de emoționat să o vadă, dar a recunoscut că îl încearcă și un sentiment de tristețe, gândindu-se câți copii ar dori să fie în situația de a se juca cu mingea; în schimb, sunt forțați să rămână acasă din cauza virusului.
Cupa Mondială FIFA
Kaka: "În Brazilia, Ronaldo este doar un grăsan care merge pe stradă!"
ACUM 2 MINUTE
Zaniolo a publicat fotografia pe profilul său, trimițându-i un mesaj plin de încărcătură copilului.
"Această fotografie m-a impresionat cu adevărat! Nu știu cine ești, dar ce mândrie să te văd în tricoul meu! Știu că este dificil și ciudat acum să joci fotbal singur într-un oraș gol, dar hai să ne imaginăm că, atunci când totul va fi bine, vei putea să joci cu alți băieți și te vei putea bucura pentru un gol. Mulțumesc lui Corriere della Sera pentru splendida imagine", a scris Zaniolo pe o rețea de socializare.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Reacția favoritului la înlocuirea lui Rădoi pe banca Craiovei. "Sunt un oltean adevărat"
ACUM 8 ORE
Serie B
Pușcaș a marcat primul gol pentru Genoa, în Serie B! Românul, decisiv în victoria echipei sale
ACUM 8 ORE