Manșa a doua a sferturilor de finală a Ligii Campionilor, dintre Paris Saint Germain și Bayern Munchen s-a încheiat marți seara cu scorul de 0-1. În tur PSG câștigase la Munchen cu 3-2, iar cu scorul general de 3-3, s-a calificat în semifinală, datorită celor 3 goluri marcate în deplasare.

PSG - Bayern 0-1 | Francezii au controlat manșa retur, dar nu au marcat

PSG a dominat în mare parte prima repriză, Neymar reușind contraperformanța de a nimeri de două ori bara, în interval de 3 minute.
Fotbal
Cum arată topul celor mai scumpe transferuri din istorie raportat la inflație! Neymar nu e în top 7
06/12/2022 LA 16:39
În ciuda cursului jocului, scorul a fost deschis de bavarezi, prin Choupo Moting, în minutul 40, după o fază prelungită în careul gazdelor.
PSG a fost la fel de prezentă în atac și repriza secundă și nu au lipsit fazele la cele două părți. Francezii au fost cel mai aproape de a marca, mingea pasată de Di Maria în fața porții nefiind ajunsă de Neymar.
Navas a avut și el ocazia să iasă în evidență la șutul lui Muller. Mbappe a marcat în minutul 79, însă reușita lui a fost anulată pe motiv de offside.
Finalul s-a jucat pe contre, cu faze frumoase la ambele porți, însă fără gol.
PSG s-a calificat în semifinalele competiției, răzbunând înfrângerea din finala sezonului trecut, când bavarezii au luat trofeul.

PSG - Bayern | Neymar nu a vrut să se răzbune pe Kimmich

Chiar și după manșa tur, când PSG luase o opțiune serioasă de calificare, Kimmich, liderul de la mijlocul terenului pentru trupa lui Flick, s-a declarat extrem de optimist că va obține biletele pentru semifinale. Declarațiile neamțului au fost văzute drept arogante de francezi, iar la finalul partidei de aseară o imagine a făcut înconjurul presei din Vest: Neymar și Paredes bucurându-se chiar în fața internaționalului german. Celebrarea nu a avut nimic ostentativ, susține Neymar, care a explicat că totul a ținut de karmă.
"E amuzant, pentru că nu ne-am propus să celebrăm în fața lui. Pur și simplu așa s-a nimerit. A fost soarta. Știu că a zis că ei sunt echipa mai bună și că vor câștiga. Au fost siguri că vor merge în semifinale, dar nu am vrut să îi dăm peste nas cu bucuria noastră", a dezvăluit Neymar la final.
PSG visează la primul trofeu al Champions League din istorie, dar va avea o misiune complicată. În semifinale, francezii vor da peste învingătoarea duelului Dortmund - Manchester City (1-2 în tur).
Cupa Mondială FIFA
Neymar, discurs emoționant, după Brazilia - Coreea de Sud: "Mi-a fost teamă nu voi mai juca"
06/12/2022 LA 08:51
Cupa Mondială FIFA
Brazilia, în sferturile Cupei Mondiale după 4 goluri în 30 de minute în poarta Coreei de Sud
05/12/2022 LA 20:55