Inaugurată în 1928, ea se află în Munţii Bucegi, în judeţul Prahova, şi a fost desemnată în 2013 de către Guinness World Records cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan.
La 106 distanţă de la evenimentul care a declanşat primul Război Mondial, asasinarea lui Franz Ferdinand la Sarajevo, suporterii stelişti au aprins torţe la Crucea Eroilor, gest prin care i-au onorat pe cei care şi-au pierdut viaţa în război.
"Pe 28 iunie 1914, o „scânteie” avea să declanșeze cea mai mare conflagrație cunoscută, până atunci, de către omenire: Primul Război Mondial.
Liga Națiunilor UEFA
Danemarca a învins Franța, dar nu a câștigat grupa! Insulele Feroe au produs surpriza serii
ACUM 3 ORE
Crucea comemorativă a Eroilor Români, iniţiată de regele Ferdinand I şi de regina Maria, reprezintă unul dintre simbolurile unităţii naţionale, ale sacrificiului pentru înfăptuireaacesteia și un omagiu adus eroilor, care şi-au jertfit viaţa în Primul Război Mondial.Pe 28.06.2020, Peluza Sud a fost la Crucea Eroilor, de pe Muntele Caraiman și i-a omagiat pe eroii care au luptat pentru reîntregirea Neamului Românesc.Cinste Eroilor Neamului!", se arată într-o postare pe Facebookul Asociației Steliștilor 1947.
sursă foto și video:
Romanian Liga I
Fotbalistul care a refuzat cele mai tari 3 echipe din Superligă, alegând să rămână în Grecia
ACUM 5 ORE
Fotbal
Situație stranie la amicalul dintre Franța U18 și Polonia U18. Partida s-a oprit în minutul 77
ACUM 5 ORE