Fotbal

Imagini superbe: Sud Steaua i-a onorat pe eroii care au luptat pentru reîntregirea Neamului Românesc

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Sud Steaua

Credit imagine: Eurosport

DeCristian Mihala
29/06/2020 la 17:45

Peste 20 de suporteri care fac parte din Peluza Sud a Stelei au mers duminică pe Muntele Caraiman la Crucea Eroilor, denumită oficial "Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial". Ultrașii i-au omagiat pe eroii care au luptat pentru reîntregirea Neamului Românesc.

Inaugurată în 1928, ea se află în Munţii Bucegi, în judeţul Prahova, şi a fost desemnată în 2013 de către Guinness World Records cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan.

La 106 distanţă de la evenimentul care a declanşat primul Război Mondial, asasinarea lui Franz Ferdinand la Sarajevo, suporterii stelişti au aprins torţe la Crucea Eroilor, gest prin care i-au onorat pe cei care şi-au pierdut viaţa în război.

Liga

Diego Simeone sare în apărarea rivalilor de la Real Madrid! "VAR? Toţi am fost avantajaţi cândva!"

PESTE 15 MINUTE

"Pe 28 iunie 1914, o „scânteie” avea să declanșeze cea mai mare conflagrație cunoscută, până atunci, de către omenire: Primul Război Mondial.

Crucea comemorativă a Eroilor Români, iniţiată de regele Ferdinand I şi de regina Maria, reprezintă unul dintre simbolurile unităţii naţionale, ale sacrificiului pentru înfăptuireaacesteia și un omagiu adus eroilor, care şi-au jertfit viaţa în Primul Război Mondial.Pe 28.06.2020, Peluza Sud a fost la Crucea Eroilor, de pe Muntele Caraiman și i-a omagiat pe eroii care au luptat pentru reîntregirea Neamului Românesc.Cinste Eroilor Neamului!", se arată într-o postare pe Facebookul Asociației Steliștilor 1947.

sursă foto și video:

Fotbal

Focar de COVID-19, provocat de rezultatul greșit al unui fotbalist înainte de meci

ACUM 5 MINUTE
Liga

Echipamentul de antrenament al Barcelonei pentru sezonul viitor, făcut public: "E revoluționar!"

ACUM 17 MINUTE
Subiecte asemănătoare
Fotbal
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol