America de Sud a fost un continent în care COVID-19 nu a avut deocamdată o rată de multiplicare comparabilă cu Europa, dar cu fiecare zi care trece situația devine tot mai complicată.
În Ecuador, țară cu o populație comparabilă cu România, cifrele au devenit însă alarmante: sunt aproape același număr de cazuri ca în țara noastră și același număr de persoane decedate (3368 de testări pozitive, 145 de pacienți au murit, iar 128 se află în stare gravă).
Cele mai multe dintre cazuri sunt în Guayaquil, al doilea oraș ca mărime din Ecuador. Acolo, autoritățile nu anticipau sub nicio formă că evenimentele pot lua o asemenea turnură, iar situația a scăpat de sub control.
Liga Campionilor UEFA
Ancelotti a intrat în istoria Champions League! Ce a realizat italianul după finala de la Paris
ACUM 7 ORE
Leandro Vega, fotbalistul lui Emelec, echipă din suburbiile orașului, a vorbit în presa din țara natală despre pericolele întâmpinate de ecuadorieni. Fostul jucător al lui River Plate se teme pentru siguranța sa și a familiei, mai ales că numărul celor care au virusul sunt cu siguranță mult mai mari, în condițiile în care există un număr foarte mic de teste efectuate.
"Imaginile alea sunt reale. Este înfricoșător ce se întâmplă. Pare SF, dar sunt persoane decedate pe străzi. Nu putem crede ce vedem, este groaznic. Teroare este ceea ce experimentăm", a povestit sportivul pentru publicația Clarin, din Argentina.
Situația e atât de tragică în Guayaquil încât bătrânii, cei mai expuși la coronavirus, nu au prioritate. Asta pentru că medicii sunt conștienți că nu au posibilitatea să îi ajute prea mult, astfel că preferă să se ocupe în special de tineri, care au o șansă mult mai mare de recuperare.
"Oamenii tineri au prioritate în spitale față de cei bătrâni, pentru că medicii nu le dau prea multe șanse celor din urmă", a mai spus fotbalistul argentinian.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Campionilor UEFA
Thibaut Courtois, reacție genială după ce a închis poarta lui Real Madrid în finala Champions League
ACUM 7 ORE
Liga Campionilor UEFA
Reacții în lanț în lumea fotbalului, după anularea golului marcat de Benzema în finala UCL
ACUM 8 ORE