City Football Group (CFG), entitatea care deține Manchester City, are 2.000 de angajați care sunt responsabili pentru 1.500 de fotbaliști care joacă 2.500 de meciuri pe an pentru opt cluburi din Europa, America de Sud, America de Nord, Asia și Australia. Marwood este responsabil de toate acestea, mai puțin de Manchester City, unde Txiki Begiristain este cel responsabil.
Celelalte echipe care aparțin de CFG sunt: New York City (SUA), Melbourne City (Australia), Girona (Spania), Atletico Torque (Uruguay), Sichuan Jiuniu (China) și Mumbai City (India). Marwood este cel care se ocupă de cei 100 de angajați ai departamentului și are grijă ca toate echipele să joace în același stil ca Manchester City.
”În 2013 am avut acest concept, o abordare globală și ne-am uitat la alte cluburi care s-ar putea alătura City Football Group. Majoritatea staff-ului meu se ocupă de scouting și recrutare. Înercăm să fim consistenți la toate cluburile noastre”, a declarat el pentru The Guardian.
Liga
Agentul lui Dembele, sunat de reprezentantul unui club uriaș! Ziariștii au surprins momentul
ACUM 8 ORE
https://i.eurosport.com/2016/05/23/1860217.jpg
În ceea ce privește implementarea stilului de la Manchester City, Marwood a afirmat: ”Oamenii vin la mine și mă întreabă dacă se pot angaja la noi. Îmi spun că joacă ca Pep. Și le spun, ok, cum? Iar ei răspund: ”Joc 4-3-3”. Ei bine, e un pic mai mult de atât. Este ceva foarte detaliat, dacă te uiți la stilul nostru, este despre rotație. Să găsești spațiile dintre linii. Să construiești începând de la fundași. Combinații. Un joc bazat pe posesie care să aibă și o finalitate”.
În afară de succesul de pe teren, scopul departamentului de fotbal global este să dezvolte jucătorii și să asigure o școală pentru antrenori, savanți sportivi și posibili viitori manageri ai CFG. La un moment dat, acest lucru ar putea duce și la numirea antrenorului lui Manchester City.
https://i.eurosport.com/2019/12/17/2738260.jpg

Marwood, despre înlocuitorul lui Guardiola: ”Ne interesează să promovăm anumite valori”

Marwood are în cap candidatul ideal: ”Statisticile îți spun ceva, dar celălalt aspect este: cum este această persoană? Care este cultura acestei pesoane? Ne interesează să promovăm valori bune, comportamente, oameni care se potrivesc cu grupul nostru. Nu reușești mereu, dar ar trebui să încerci”.
”Să înțelegi persoana este alt element. Dacă ai pe cineva în casă ca un copil și îl crești, știi după șase, șapte ani ce fel de persoană este. Ambiția este să îi facem să progreseze”, a adăugat el.
https://i.eurosport.com/2019/10/19/2698725.jpg
Marwood dă exemplul lui Patrick Vieira, care a trecut de la antrenor cu copiii la antrenor la New York City pentru ca apoi să preia Nice.
Marwood consideră că o femeie ar putea prelua postul de antrenor principal la unele din echipele CFG: ”În Premier League, ar trebui să se schimbe filosofia pentru a accepta acest lucru, dar de ce nu? Emma Hayes face o treabă grozavă la Chelsea la echipa feminină. În mod tradițional, a fost mereu un bărbat, dar cine spune că nu se poate schimba acest lucru?”.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Africa Cup of Nations
Cupa Africii | Egipt și Guineea Ecuatorială, victorii la penalty-uri! Cum arată tabloul sferturilor
ACUM 9 ORE
Scottish Premiership
Rangers îi caută un înlocuitor lui Ianis Hagi! Ce român este pe lista scoțienilor
ACUM 10 ORE