Avocata braziliană Rafaela Pimenta a preluat conducerea imperiului clădit de agentul Mino Raiola, decedat pe 30 aprilie, cu un portofoliu de jucători cu o valoare de peste un miliard de euro.
Moartea lui Mino Raiola a provocat un recul în lumea fotbalului, dar ferestrele de transferuri nu așteaptă pe nimeni și în această vară se anunță cel mai interesant mercato din ultima perioadă, cu figura norvegianului Erling Haaland în prim plan, dar sunt așteptate și alte surprize.
Fără timp pentru doliu, Pimenta a moștenit direct afacerea construită de impresarul italo-olandez, după cum a aflat EFE din surse ale companiei "One Sarl" a lui Minola, cu sediul la Monte Carlo.
Liga Campionilor UEFA
Ancelotti a intrat în istoria Champions League! Ce a realizat italianul după finala de la Paris
ACUM 3 ORE
Cu apariții discrete în public, Pimenta este o necunoscută pentru marele public de fotbal. Departe de rețelele de socializare, de polemici sau băi de mulțime, profilul braziliencei este mult diferit de al lui Raiola, obișnuit să comunice cu media și mai deschis către public, fără scrupule în declarații controversate, incorecte din punct de vedere politic.
Citește și:
Colaborarea dintre Raiola și Pimenta a început în urmă cu 20 ani, când s-au cunoscut în Brazilia. De atunci cei doi au lucrat cot la cot în compania pe care a înființat-o impresarul, dar în ultima perioadă avocata expertă în Drept Internațional s-a ocupat de marile negocieri, cum a fost în cazul lui Paul Pogba. Acum, ea se va ocupa de gestionarea transferului lui Haaland, unul dintre cei mai doriți jucători de pe piață, pentru care se bat cuburi europene de top.
Pimenta a fost unica persoană cu care Raiola a împărțit drepturile companiei sale, din care face parte și Vincenzo Raiola, vărul fondatorului.
Este o companie de familie, ceva cu care Mino însuși s-a lăudat mereu. De altfel, rămâne de văzut care va fi rolul fiilor și nepotului lui Raiola în companie, care sunt încă prea tineri pentru a moșteni afacerea.
Pimenta a preluat un imperiu de un miliard de euro, cu tot ce presupune asta. Se află, cu siguranță, în fața celei mai dificile provocări a carierei sale profesionale: aceea de a înlocui o legendă precum Mino Raiola într-o companie creată și făcută după chipul și asemănarea lui.
Sursa: AGERPRES
Liga Campionilor UEFA
Thibaut Courtois, reacție genială după ce a închis poarta lui Real Madrid în finala Champions League
ACUM 4 ORE
Liga Campionilor UEFA
Reacții în lanț în lumea fotbalului, după anularea golului marcat de Benzema în finala UCL
ACUM 4 ORE