Erling Haaland are doar 20 de ani, iar cifrele sale de până acum au atras atât admirația cât și discuțiile pentru transfer din partea marilor echipe din Europa. Haaland a strălucit în acest sezon în tricoul echipei germane Borussia Dortmund și celebru său impresar știe că acum este momentul pentru un salariu nemaivăzut. Conform ziarului englez Mirror, Mino Raiola vrea să obțină un salariu de 1 milion de lire pe săptămână pentru cel mai important client al său din acest moment. Asta înseamnă că Haaland ar încasa aproximativ 60 de milioane de euro pe sezon, doar din salariu. În acest condiții, lista doritorilor se micșorează simțitor. Doar PSG, finanțată cu banii veniți din Qatar, Manchester City, al cărei patron pompează sume uriașe venite din Qatar și echipa regelui Spaniei Real Madrid pot aduce pe masă un astfel de contract. Deja suma de 165 de milioane de euro pe care Borussia Dortmund o cere pentru atacantul cu 33 de goluri în 34 de partide ăn acest sezon este pregătită de mult.
https://i.eurosport.com/2021/04/03/3022490.jpg

Haaland, cu bagajele făcute

Premier League
Manchester City, ofertă oficială pentru Erling Haaland: "Împrumut pe timpul Cupei Mondiale!"
14/11/2022 LA 18:42
Adus de la Salzburg în urmă cu 15 luni, Haaland a explodat în Bundesliga. Conform unei înțelegeri de la semnarea contractului, Haaland are o clauză de reziliere de 75 de milioane de euro. Problema este ea intră în vigoare abia în iunie 2022 și niciunul dintre aceste cluburi uriașe nu vrea să aștepte. Mino Raiola și tătăl lui Haaland au fost deja în Spania pentru discuții la Barcelona și Madrid, dar cererea de 1 milion de lire pe săptămână este considerată exagerată.
4 mari cluburi din Premier League, Manchester City. Chelsea, Liverpool și Manchester United, și-au declarat intenția de a-l transfera pe norvegian.
Pe lângă suma de transfer și salariul record, Raiola își dorește un alt record. Impresarul olandez de origine italiană, care îi mai are sub contract pe Pogba, Ibrahimovic, Donnarumma sau De Ligt, vrea să obțină cel mai mare comision din istorie.
Primul care a reacționat a fost Pep Guardiola: "Nu știu ce se va întâmpla, dar la aceste sume noi nu vom cumpăra niciun atacant". Raiola nu crede aceste vorbe și e convins că fac parte doar din negociere.
Messi este cel mai bine plătit fotbalist din istorie. Argentinianul încasează la Barcelona 550 de mii de lire pe săptămână, după taxe. Acestea sunt evaluate la 200 de mii de lire.
UNDE VA JUCA ERLING HAALAND ÎN SEZONUL VIITOR?
Un lucru e clar. Urmează o perioadă foarte interesantă în afacerea Haaland, iar decizia finală în privința unui transfer îm această vară va fi luată abia peste câteva luni.
Cifrele lui Erling Haaland
  • Sezonul 2019-2020 - 40 de goluri / 38 meciuri (Salazburg + Borussia Dortmund + Norvegia)
  • Sezonul 2020-2021 - 39 de goluri / 41 meciuri (Borussia Dortmund + Norvegia)
Fotbal
Guardiola avertizează în privința stării lui Haaland. "Nu este încă perfect, dar se simte mai bine"
08/11/2022 LA 15:06
Bundesliga
Barcelona, super-înlocuitor pentru Lewandowski! Atacantul de 17 ani are un sezon de vis
06/11/2022 LA 10:40