Pentru a se salva de la faliment, oficialii lui Lokomotive Leipzig au gândit un "meci imaginar", care se va "disputa" pe 8 mai.
Campania a debutat pe 19 martie, iar conducerea clubului spera să vândă 120.000 bilete, adică recordul clubului în privința numărului de spectatori aflați pe stadion. În 1987, fanii din Leipzig au umplut până la refuz arena la turul semifinalei de Cupa Cupelor cu Bordeaux.
Costul tichetului va fi de 1 euro și, deși nu va exista un meci propriu-zis, fanii vor putea urmări printr-un live stream un eveniment surpriză, organizat de club.
Liga Campionilor UEFA
Ancelotti a intrat în istoria Champions League! Ce a realizat italianul după finala de la Paris
ACUM 39 MINUTE
"Vom porni un stream în direct pentru ca fanii noștri să ne urmărească. Comentatorii de la radio vor fi pe stadion pentru a ține lumea informată. Banii vor fi investiți pentru club ca să supraviețuiască", a spus unul dintre oficialii lui Lokomotive Leipzig pentru BBC.
Cele 113.000 bilete vândute până acum reprezintă o cifră impresionantă. Mai ales că pe arena Bruno Plache, pe care formația din Leipzig își joacă partidele de acasă media din acest sezon e de 3000 de spectatori. Recordul stagiunii e de 4498 de fani în tribune, la partida cu Energie Cottbus, iar sumele încasate de obicei nu depășesc 30.000 euro/meci.
Lokomotive are aproape 400 de angajați, 300 dintre ei fiind copiii din Academie.

Cine e Lokomotive Leipzig

Câștigătoare a primului titlu în Germania (1903), Lokomotive Leipzig are o istorie încărcată, de 126 de ani, perioadă în care s-a impus de trei ori în prima ligă. În anii 1960-1980 a fost o prezență constantă în Europa, cea mai bună performanță fiind finala Cupei Cupelor din 1987. În 1987, nemții se înclinau în fața lui Ajax, scor 0-1, grație reușitei celbrului Marco Van Basten.
Odată ce Zidul Berlinului a căzut, echipa a traversat o criză financiară și de performanțe, lucru care a dus-o în eșaloanele inferioare ale fotbalului german. Totuși, nemții știu să își prețuiască formațiile istorice, iar emulația creată în jurul evenimentul de pe 8 mai e o dovadă clară în acest sens.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Campionilor UEFA
Thibaut Courtois, reacție genială după ce a închis poarta lui Real Madrid în finala Champions League
ACUM O ORĂ
Liga Campionilor UEFA
Reacții în lanț în lumea fotbalului, după anularea golului marcat de Benzema în finala UCL
ACUM 2 ORE