UPDATE // Dinamo Kiev a anunțat împrumutul lui Tudor Băluță de la Brighton.
"Tudor Băluță este jucătorul lui Dinamo Kiev. Clubul nostru a semnat un contract cu Băluță.
Fotbalistul în vârstă de 21 de ani, ale cărui drepturi aparțin clubului englez din Premier League Brighton, va juca pentru echipa noastră sub formă de împrumut.", a anunțat Dinamo Kiev.
Fotbal
Lucescu și De Zerbi, schimb dur de replici după Supercupa Ucrainei! Ce l-a deranjat pe român
ACUM 16 ORE

Tudor Băluță a fost împrumutat la Dinamo Kiev, echipa lui Mircea Lucescu

Negocierile dintre Dinamo Kiev și Brighton s-au încheiat cu succes. Împrumutul lui Tudor Băluță încă se afla sub semnul întrebării aseară din cauza unor neînțelegeri cu privire la salariul mijlocașului și taxele pe care ucrainenii urmau să le plătească.
În cele din urmă, cele două părți au ajuns la un numitor comun, iar Băluță a fost transferat la echipa pregătită de Mircea Lucescu.
Tudor Băluță se pregătește acum pentru duelurile de foc din grupele UEFA Champions League, pe care Dinamo Kiev le va juca împotriva Barcelonei și lui Juventus.
...
Știrea inițială
În cursul acestei seri Dinamo Kiev a anunțat că a ajuns la un acord cu Brighton pentru împrumutul internaționalului român, Tudor Băluță, așa cum și presa din Ucraina a scris zilele trecute. Lucrurile au luat însă o turnură neașteptată și ucrainienii au șters postările la scurt timp.
Jurnaliștii locali au făcut cercetări și se pare că înțelegerea ar putea pica din cauza comisioanelor prea mari cerute de impresarii fotbalistului.
"Președintele lui Dinamo le consideră umflate și drept urmare refuză să plătească.", a scris pe Twitter, jurnalistul Igor Burbas, citat de digisport.ro.
Tudor Băluță a fost cumpărat de Brighton în 2019 de la Viitorul pentru suma de 4,5 milioane de €, dar nu a reușit să se impună la prima echipă. El a evoluat la echipa U23 a englezilor, iar la începutul acestui an a fost împrumutat la olandezii de la Ado Den Haag, dar a jucat doar 4 meciuri în Eredivisie, sezonul fiind întrerupt odată cu pandemia de coronavirus. Băluță mai are 2 ani de contarct cu Brighton, dar clubul încearcă să îl împrumute, ceea ce indică faptul că Premier League a fost o pălărie prea mare pentru tânărul jucător român.
Ukrainian Premier League
Mircea Lucescu, victorie obținută în minutul 90+7 cu Dinamo Kiev: "Au fost emoţii puternice!"
18/09/2021 LA 21:02
Liga Campionilor UEFA
LIVE BLOG Champions League | Victorii clare pentru Bayern și Juventus! Toate rezultatele serii
14/09/2021 LA 04:39