Articol scris de Andrei Bobeică
FRF a încercat să convingă autoritățile cu un plan să permită accesul fanilor la meciul România - Germania de pe Arena Națională, dar din cauza situației epidemiologice, răspunsul a fost unul negativ.
Totuși, fanii au primit vești bune din partea medicului Adrian Marinescu, care a explicat pentru Prosport ca în vară, cu siguranță vom vedea meciuri cu spectatori în tribune.
Fotbal
Javier Mascherano vrea să creeze modele! Ce reguli a impus la naționala U20 a Argentinei
ACUM 19 MINUTE
"Este de așteptat să treacă și acest val al treilea al pandemiei de COVID-19. Nu va mai dura mult! O parte dintre oameni își vor face vaccinul și cred că vara va fi una destul de liniștită din acest punct de vedere. Până atunci, ne așteaptă însă o perioadă grea, complicată, dar cu siguranță spectatorii vor putea reveni din vară pe stadioane, mai ales că o sa avem atunci și Euro 2020.
Cu siguranță, va fi nevoie de adverință de vaccinare și de test PCR pentru COVID-19 pentru a intra la meciuri. Nu știu dacă acel test pentru anticorpi va fi acceptat.
În perioada în care vom organiza Campionatul European, lucrurile ar trebui să intre cumva pe făgașul normal, deci nu văd o problemă în a avea meciuri cu spectatori, mai ales că suntem în aer liber. Mai greu va fi la meciurile de baschet, handbal, în săli. Acolo, vorbim de spațiu închis și e mai complicat să avem fani.
Situația epidemiologică trebuie să se îmbunătățească serios pentru a primi oameni la aceste sporturi. E diferit față de ceea ce se întâmplă la fotbal, cu siguranță", a spus Adrian Marinescu pentru ProSport.

UEFA vrea meciuri cu spectatori la Euro

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin a declarat că ideea ca toate meciurile de la Campionatul European din această vară să se dispute cu fani în tribune rămâne intactă. Slovenul de la conducerea forului european a insistat că toate cele 12 orașe care vor găzdui conpetiția trebuie să dea asigurări că accesul fanilor pe arene va fi permis.
"Avem în plan mai multe scenarii, dar singura garanție pe care o putem face este că opțiunea de a juca vreun meci de la Euro 2020 într-un stadion gol este scoasă din ecuație. Fiecare oraș gazdă trebuie să garanteze că vor fi fani la jocurile pe care le organizează.", a declarat Ceferin, citat de Sky Sports.

UEFA, ultimatum pentru orașele organizatoare

Șeful UEFA a mers și mai departe și a anunțat că data limită pentru oferirea acestor garanții este 7 aprilie. Până atunci, fiecare oraș gazdă trebuie să prezinte planuri concrete privind numărul de fani cărora le va fi permis accesul pe stadioane la EURO, iar cine nu va putea face acest lucru ar putea pierde organizarea.
"Scenariul ideal este ca turneul să se desfășoare în cele 12 locații inițiale, dar dacă acest lucru nu este posibil, atunci va continua fie în 10, fie în 11 țări, dacă una sau mai multe dintre locații nu pot îndeplini condițiile cerute.", a adăugat Ceferin.
Premier League
Rafa Benitez nu este de acord cu comparațiile între echipa sa de la Liverpool și cea din prezent
ACUM 2 ORE
Serie A
Milan, la 90 de minute de istorie. Argumentele care au dus-o la un punct de scudetto
ACUM 3 ORE