Belgia a fost prima țară care a anunțat că sezonul 2019/2020 nu va mai fi dus până la capăt și că noua campioană este Club Brugge. Decizia belgienilor a stârnit mânia UEFA, cea care anunțase că această măsură este doar ultima soluție și că țările care vor lua asemenea decizii vor suporta consecințe precum neincluderea echipelor în următorul sezon al cupelor europene.
Decizia din Belgia nu este definitivă, urmând să fie discutată la o întâlnire a tuturor cluburilor în data de 24 aprilie, existând speculații că s-ar putea întoarce decizia după amenințarea dată de UEFA.
Însă cei de la Steaua Roșie Belgrad anunță că UEFA este cea care dă înapoi și că vor exista și alte campionate care vor decide să nu mai repornească sezonul început în luna august! Primele 2 ar urma să fie Serbia și Scoția.
Fotbal
Cine sunt cei mai longevivi antrenori din top 5 campionate din Europa la final de 2021
26/12/2021 LA 14:00

Celtic și Steaua Roșie, campioane

Celtic are un avans considerabil în prima ligă din Scoția și este foarte aproape de al 9-lea titlu consecutiv. Federația a decis deja să încheie sezonul în liga a 2-a, a 3-a și a 4-a, luând în calcul un clasament pe baza raportului punctelor câștigate pe meci, pentru situații în care echipele nu au același număr de meciuri disputate. Astfel, Dundee United a obținut promovarea în prima ligă, Raith Rovers în liga secundă și Cove Rangers în liga a 3-a.
Conform presei britanice, Celtic ar urma să fie desemnată campioana Scoției, având 13 puncte avans peste Glasgow Rangers (cea care are un meci mai puțin disputat).
La fel, în Serbia există un avans de 11 puncte pentru Steaua Roșie Belgrad astfel că aceștia ar urma să fie desemnați campioni fără ca sezonul să fie dus până la final.
Conform președintelui executiv al celor de la Steaua Roșie Belgrad, UEFA a dat înapoi după consultații cu virologul belgian, Marc Van Ranst, forul european resemnându-se că alte campionate ar putea să oprească definitiv sezonul 2019/2020, cu excepția celor 5 ligi de top: Anglia, Spania, Italia, Franța și Germania.
Sunt 3 scenarii posibile pentru o ligă ca a noastră. Prima este legată de speranța că vom putea continua la un moment dat sezonul, a doua este să-l declarăm nul și să ștergem toate sezoanele, iar a treia este să facem ceea ce au făcut în Scoția și Belgia și să punem punct în acest moment. Suntem în contact constant cu UEFA, Scoția și Belgia și-au argumentat cazurile și știm acum că UEFA va accepta situația
Ligile mai mari vor insista să se reia sezonul pentru că veniturile lor sunt dependente de banii din drepturile TV. La noi, trebuie să ne aliniem la măsurile Federației din Serbia și ale Guvernului. Lipsa datelor disponibile nu este din vina noastră. Mi-ar plăcea să fim campioni într-un mod normal, dar nu depinde de noi
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Campionilor UEFA
Nagelsmann: "Puteam să le dăm mai multe!". Tehnicianul lui Bayern știe de ce Barcelona e în criză
09/12/2021 LA 06:21
Liga Campionilor UEFA
Messi l-a făcut pe Mbappe să se răzgândească! Cum a surprins francezul după meciul cu Brugge
08/12/2021 LA 16:37