Nasser Al Khelaifi și-a propus să demonteze Barcelona. După episoadele Neymar și Messi, PSG a trecut acum la dezmembrarea echipei de fete a catalanilor. Finalistă în 3 din ultimele 4 ediții și câștigătoarea Champions League din 2021, Barcelona s-a bazat în ultimii 5 ani pe Lieke Martens. Olandeza are niște cifre fantastice în tricoul blaugrana și a fost desemnată cea mai completă fotbalistă din Champions League acum un an. Martens a terminat acel sezon de UCL cu 21 de goluri și 16 pase de gol!
Duminica trecută, șefii Barcelonei au fost asigurați de către olandeza de 29 de ani că totul este în regulă. "Nicăieri nu este mai bine decât aici. Sunteți familia mea" a fost discursul lui Lieke Martens, conform ziarului spaniol El Pais. Joi, în mare secret, Martens a făcut vizita medicală la Paris, notează sursa citată. Vineri seară, olandeza a anunțat clubul de pe Camp Nou că nu va continua în Catalunya. Imediat după tripla istorică (Champions League, titlu și Cupa din Spania) din 2021, directorul sportiv al Barcelonei a început negocierile cu cea mai importantă jucătoare din lot. Olandeza nu are impresar și a negociat toate contractele singură. Problema cea mai mare a fost distanța față de logodnicul ei. Benjamin van Leer joacă la Sparta Rotterdam.
Ligue 1
Messi, mină de aur pentru PSG! Cum au făcut parizienii 700 de milioane de € pe spatele starului
24/06/2022 LA 12:30
"Am vorbit cu Taragona, cu Reus, cu Cornellà, cu Girona... Am fost în contact cu toate cluburile care sunt relativ apropiate de Barcelona”, se apără clubul catalan. De altfel, la Barca au sperat să obțină un transfer pentru Van Leer în Andorra, dar Lieke Martens nu a mai vrut să aștepte. Între Paris și Roterdam sunt 500 de km, cu 1000 mai puțin fața de Barcelona.
Citește și:

Cine este Lieke Martens?

În 20017, Lieke Martens a devenit simbolul fotbalului feminin olandez. După un Campionat European în care a condus echipa națională către trofeu suprem, Martens a prins transferul vieții. Olandeza a plecat de la Rosengard la Barcelona, unde a început o nouă etapă a vieții la clubul catalan. „Totul a fost diferit. Pe teren, în afara terenului și în timpul liber, viața mea s-a schimbat începând cu 2017. Nu a fost ușor. A fost o etapă care m-a costat. Oamenii încep să gândească diferit despre tine. Nimeni nu te cunoaște și totuși toată lumea are o părere despre tine. A fost ciudat! Eu eram obișnuită cu o viață normală” a spus Martens la 6 luni după transferul la Barcelona.
Martens a strălucit pe Camp Nou. Jucătoarea olandeză termină cei 5 ani în tricoul blaugrana cu 73 de goluri și fix 100 de pase de gol.
Ligue 1
La mulți ani, Lionel Messi! Fotbalist genial, colecționar de recorduri și un idol pentru miliarde
24/06/2022 LA 08:06
Ligue 1
Un an de la cea mai spectaculoasă campanie de transferuri din istorie. Ce s-a întâmplat la PSG?
19/06/2022 LA 04:51