Primăria Municipiului Timișoara a anunțat la începutul acestei săptămâni că a demarat procedura de licitație pentru elaborarea proiectului tehnic și execuției unui nou stadion.
Noua arenă va fi situată pe o suprafață de peste 9.000 de mp de pe Calea Buziașului, urmând a avea un număr de cel puțin 9.000 de locuri, dintre care circa 500 VIP și alte peste 100 la loje.
Investiția pentru noul stadion al Timișoarei se va ridica la peste 87 de milioane de lei, adică circa 17 milioane de euro, proiectul urmând a se întinde pe durata a 39 de luni, dintre care 6 luni sunt rezervate pentru proiectare, iar celelalte 33 pentru execuție.
Fotbal
Leeds United s-a îndepărtat de zona fierbinte în Premier League cu un succes uriaș la West Ham
ACUM 7 ORE
"Zilele acestea am sărbătorit 100 de ani de la înființarea clubului fanion al orașului, Politehnica Timișoara. Un centenar dulce-amar, având în vedere că Timișoara nu are un stadion pe măsura ambițiilor noastre fotbalistice. Niciun alt stadion nu ar putea lua locul lui 'Dan Păltinișanu', însă până când acesta va fi modernizat de Consiliul Județean Timiș, consider că este sarcina administrației locale să ofere o infrastructură sportivă adecvată.
Acum am semnat actele necesare pentru scoaterea la licitație a proiectării și execuției noului stadion din Calea Buziașului, primul construit după Revoluție, care va oferi o nouă identitate și va ridica standardul de urbanism al zonei", a declarat primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz.
Noua arenă va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB, iar în proximitatea noului stadion vor fi amenajate un parc și o parcare.
Citește și:

Și la Pitești se va construi un stadion 'bijuterie'

FC Argeș va avea din 2023 un nou stadion. Președintele Consiliului Director al clubului a anunțat că noua arena va avea o capacitate de 15.000 de locuri și va fi de categoria UEFA 4, urmând a putea să găzduiască meciuri internaționale. Conform sursei citate, tribunele stadionului vor fi acoperite, iar suprafața de joc va fi hibridă, noua arenă fiind comparată cu o "bijuterie".
"Chiar dacă lucrurile merg un pic mai domol în România față de alte țări, vă asigur că stadionul se va finaliza. Discuțiile sunt înaintate. S-au semnat documente, s-au semnat autorizații. Cea mai de durată perioadă e cea a actelor și chestiunuilor legate de documente.
Apoi, stadionul se va ridica destul de repede. Cam într-un an și jumătate, doi, sperăm să vorbim de finalizare și să jucăm primul meci pe noul stadion.
Capacitatea arenei va fi în jur de 15.000 de locuri, suficient pentru noi. Va fi o 'bijuterie' de stadion! Toate tribunele vor fi acoperite, aproape de teren, vor fi și spații comerciale.
Stadionul nu va avea pistă. E aceeași situație ca la Craiova. Pentru a face un nou stadion fără pistă, am fost obligați să găsim o soluție, să realizăm în aceeași bază sportivă un teren de atletism cu pistă. Se va face acest lucru pe un teren aflat în imediata vecinătate a stadionului", a declarat Mihai Foamete, la jumătatea lunii noiembrie.
Specificațiile viitoarei Arene "Nicolae Dobrin":
  • sistem de iluminare a fațadei prin tehnologie LED
  • muzeu al clubului + magazin de prezentare al FC Argeș
  • sală de forță de minimum 500 mp
  • două săli pentru saună
  • sală de recuperare
  • cabinet medical
  • cabinet antidoping
  • sală de antrenament multifuncțională
https://i.eurosport.com/2021/12/06/3267260.jpg
Spanish Supercopa
Real Madrid a câștigat Supercupa Spaniei, după finala cu Athletic Bilbao. Courtois, paradă uriașă
ACUM 7 ORE
Fotbal
Premier League | Gol fantastic reușit de Ward-Prowse în Wolves - Southampton 3-1
ACUM 9 ORE