În documentul respectiv, forul suprem european a anunțat că sezonul curent trebuie să fie finalizat pe teren, cel târziu până la finalul lunii august. În acest sens, UEFA consideră că încheierea prematură a campionatelor reprezintă ultima alternativă din planul de salvare a fotbalului.
În același comunicat emis de UEFA, se precizează că toate competițiile intercontinentale vor fi reluate abia după încheierea campionatelor interne. Decizia finală, din perspectiva desfășurării sezonului actual, va fi comunicată la jumătatea lunii mai.
"Mesajul transmis de UEFA subliniază reacția fotbalului european ca o familie unită până la acest moment, în viziunea comună de a permite tuturor competițiilor naționale și continentale să încheie sezonul potrivit formatului lor, pe teren, și cu recompensarea sportivă a cluburilor pe baza rezultatelor obținute, până la epuizarea tuturor posibilităților în acest sens și câtă vreme există soluții regulamentare, operaționale și de planificare.
Fotbal
Un nou campionat mare, aproape să își suspende sezonul. Reacția UEFA după decizia belgienilor
03/04/2020 LA 05:36
Aceste eforturi s-au concretizat prin crearea a două grupuri comune de lucru, dedicate opțiunilor de calendar sportiv precum și consecințelor regulamentare, legale și financiare ale unei potențiale extinderi a termenului de finalizare pentru competițiile sezonului 2019/2020 după data de 30 iunie 2020.
Cele două grupuri au avut mai multe ședințe de analiză și au ca obiectiv esențial finalizarea competițiilor în mod natural. Astfel, activitatea lor este concentrată acum pe scenarii care acoperă lunile iulie și august 2020, incluzând posibilitatea reluării competițiilor UEFA după finalizarea competițiilor naționale.", au scris oficialii FRF.

"Decizia finală va fi anunțată la jumătatea lunii mai"

"Urmărind îndeaproape evoluția situației, grupurile de lucru vor indica pe cât de curând posibil, în mod ideal la jumătatea lunii mai, care dintre planurile de finalizare a sezonului poate fi adoptat. În această proiecție, stoparea definitivă a competițiilor ar trebui să fie chiar ultima variantă la care se poate recurge, doar după eventuala confirmare că nicio alternativă de calendar nu ar permite finalizarea sezonului.
În completare, UEFA întărește poziția specificând că își rezervă dreptul de a evalua dreptul cluburilor de participare în competițiile europene în acord cu regulamentele în materie.", se mai arată în comunicatul emis de FRF.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga 2
Veste proastă pentru Dinamo! Nicolae Badea se retrage din programul DDB
ACUM 8 ORE
Premier League
Todd Boehly vrea să cumpere și un club din Portugalia! Care este planul noului patron de la Chelsea
ACUM 10 ORE