Articol scris de Romeo Ene
Vaccinul Sputnik V va fi disponibil fanilor lui Zenit începând de astăzi, la meciul cu Akhmat Grozny de pe teren propriu. Suporterii pot primi serul la staţiile de vaccinare de la Gazprom Arena şi va fi disponibil până la finalul acestui sezon competiţional.

Cum te poți vaccina gratis dacă mergi la meciurile lui Zenit

Bundesliga
Un jucător important pleacă de la Bayern! Clubul confirmă despărțirea după 5 sezoane
ACUM 4 MINUTE
Într-o declaraţie oferită de clubul rus, se precizează că: "Vaccinul Sputnik V va fi disponibil pentru toți spectatorii cu vârsta peste 18 ani. Vă rugăm să aveţi la dumneavoastră paşaportul şi cardul de sănătate şi vi se va cere să fiţi văzut de un medic pentru aprobare înainte de vaccinare".
Fanii eligibili vor trebui să meargă la stația de vaccinare mobilă care se va deschide la etajul al treilea al Standului C de pe stadion.
Echipa lui Sergei Semak, în prezent pe primul loc din Rusia, având 2 puncte peste TSKA Moscova, are în componenţa lotului jucători precum Dejan Lovren, fostul fundaş al lui Liverpool sau Yuri Zhirkov, în vârstă de 37 de ani, fostul mijlocaş al lui Chelsea.
Potrivit ultimelor date, Rusia este pe locul 7 în lume la capitolul decese cauzate de coronavirus şi pe 3 în Europa, mai multe având Marea Britanie şi Italia. Foarte mulţi sunt sceptici în legătură cu eficacitatea vaccinului Sputnik V, care a fost lansat înainte ca studiile în legătură cu efectele lui să fie finalizate.
Cu toate astea, rezultatele publicate în The Lancet au oferit date încurajatoare, vaccinul având o eficienţă de 91%, fiind pus la dispoziţie pe plan mondial.

Suporterii s-au întors pe stadioane în Rusia. Capacitate limitată

În timp ce alte ţări nu au permis deloc accesul fanilor pe arenele lor, Rusia a ales o altă abordare a problemei, astfel suporterii au putut fi prezenţi pe stadioane, în număr redus, respectând măsurile de siguranţă.
În ciuda acestui fapt, BBC a publicat un sondaj la începutul acestei luni care constata faptul că doar 30% dintre ruşi ar fi dispuşi să primească vaccinul anti-covid Sputnik V, în scădere cu 8% faţă de momentul lansării serului.
Zenit are o medie de 17.000 de spectatori în acest sezon, iar Rusia a ales în general să permită accesul fanilor pe stadioane, faţă de alte ţări din Europa.
Ministrul sporturilor, Oleg Matytsin, a declarat în octombrie: "Vom face tot posibilul ca sportul să nu rămână fără spectatori, iar această situaţie să nu ne afecteze disputarea meciurilor precum şi viaţa noastră de zi cu zi".
Premier League
Aubameyang, ignorat de Arteta după ce a fost forțat să se întoarcă de la Cupa Africii
ACUM O ORĂ
Fotbal
Ansu Fati, OUT de la Barcelona până în aprilie! Verdict dur după meciul cu Athletic Bilbao
ACUM O ORĂ