Valentin Costache a fost convocat de Adrian Mutu în lotul României pentru EURO U21, numai că marcatorul golului decisiv al calificării, de la CFR Cluj, a fost depistat în urmă cu câteva zile cu COVID-19, iar vindecarea nu s-a produs deocamdată. Potrivit FRF, Valentin Costache încă nu s-a vindecat, așa că selecționerul a fost nevoit să convoace alt jucător în locul său. Mutu a apelat la Adrian Petre de la UTA Arad.
"Din păcate, situația lui Valentin Costache, jucătorul lui CFR Cluj, nu s-a ameliorat. Fotbalistul care a marcat golul decisiv de calificare la EURO a acuzat probleme medicale încă de la convocare, dar s-a sperat că starea lui de sănătate îi va permite să participe la Campionatul European. Având în vedere că acest lucru nu s-a întâmplat și faptul că duminică dimineață tricolorii U21 vor pleca în Ungaria, selecționerul Adrian Mutu a decis în această seară să îl înlocuiască pe Costache cu Adrian Petre, atacantul de la UTA.

Adrian Mutu, înlocuire de urgență în lotul U21 la EURO

Fotbal
Mutu, adio naționala U21? Tehnicianul nu mai e sub contract cu FRF. De ce nu ar vrea să mai continue
15/04/2021 LA 13:23
Petre se află la a doua prezență la Campionatul European, după ce a fost și în 2019, în Italia și San Marino. El a și marcat un gol, în primul meci, cu Croația, când a închis tabela. Astfel, numărul fotbaliștilor care sunt acum în lot și au fost și la ediția precedentă a ajuns la șase: Andrei Vlad, Radu Boboc, Alex Pașcanu, Darius Olaru, Andrei Ciobanu și Adrian Petre. Staff-ul României U21 și colegii de la lotul național îi urează sănătate lui Valentin Costache și îi promit că vor disputa fiecare meci de la EURO și pentru el!", se arată în comunicatul FRF.

România merge la EURO U21 cu mari speranțe

România va debuta la Euro 2021 împotriva Olandei iar în a doua etapă va da piept cu țara gazdă, Ungaria. Ne vom înfrunta din nou cu marea favorită a grupei, Germania, în ultima etapă. Germania a câștigat Campionatul European de tineret în 2009 și 2017, în timp ce Olanda s-a impus în 2006 și 2007. Partidele din faza grupelor se vor disputa în perioada 24-31 martie 2021, iar cele din fazele eliminatorii în perioada 31 mai - 6 iunie 2021.
Aceasta va fi a treia apariție a României U21 la Campionatul European, după cele din 1998 și 2019. La ediția de anul trecut, "tricolorii mici" au avut un parcurs extraordinar sub comanda lui Mirel Rădoi, reușind să ajungă până în semifinale. Acolo, naționala noastră a fost învinsă de Germania. Pe drumul către semifinale, "tricolorii mici" au învins Croația și Anglia și au remizat cu Franța.
Fotbal
"Sunt trist că n-o să vă mai antrenez!" Discurs emoționant al lui Adi Mutu pentru "tricolorii mici"
06/04/2021 LA 14:03
U-21 Euro
România - Germania 0-0 | Discursul impresionant al lui Mutu, chiar pe teren
31/03/2021 LA 06:37