Tricolorii au scăpat printre degete prima victorie în mandatul selecţionerului Edward Iordănescu, după ce au condus la pauză cu 2-0. Alexandru Cicâldău (10) şi Dennis Man (23) au înscris golurile României, într-o primă repriză excelentă. Gazdele au dominat jocul în partea secundă şi au sancţionat nesincronizările din apărarea României, punctând de două ori prin Munas Dabbur (56, 85).
România a început foarte ofensiv meciul şi a ratat prima ocazie în min. 3, când şutul lui Mihăilă la colţul lung a ocolit vinclul. Tricolorii au deschis scorul în min. 10, prin Cicâldău, găsit foarte bine în careu de Man. Echipa antrenată de Edi Iordănescu şi-a dublat avantajul în min. 23, prin Man, lansat foarte bine de căpitanul Chiricheş, care a reuşit o intercepţie la mijlocul terenului şi a plecat pe contraatac.
CITEȘTE ȘI:
Fotbal
Edi Iordănescu a anunțat numele stranierilor convocați pentru Liga Națiunilor! Lista preliminară
13/05/2022 LA 11:40

Cicâldău îndeamnă la calm după Israel – România 2-2

Mijlocaşul Alexandru Cicâldău, care a marcat un gol pentru tricolori, a declarat, marţi seară, că naţionala României şi-a dorit să câştige cu Israelul, deoarece o victorie era importantă pentru moral: "Ne doream să câştigăm, era important pentru noi şi moralul nostru. Cred că am făcut multe lucruri pozitive, daa şi negative, pe care le vom analiza. A fost un meci pe contre. A fost bine că am dat două goluri în prima repriză, dar am primit două şi trebuie să vedem ce e de făcut. Trebuie spă sperăm toţi la o calificare la Euro-2024 şi toată ţara trebuie să spere", a declarat Cicâldău la Pro X.
Selecţionerul Edward Iordănescu nu reuşeşte să obţină nicio victorie în primele sale două meciuri în funcţie, pierzând acasă cu Grecia (0-1) şi remizând cu Israelul (2-2). În urmă cu patru ani, tot la Netanya, România învingea cu 2-1, în alt meci amical, prin golurile marcate de Nicolae Stanciu şi George Ţucudean.
Pentru România va urma debutul în Liga Naţiunilor, cu patru meciuri în iunie, în deplasare cu Muntenegru (4 iunie) şi Bosnia-Herţegovina (7 iunie) şi acasă cu Finlanda (11 iunie) şi Muntenegru (14 iunie).
https://i.eurosport.com/2021/12/16/3272961.jpg
Fotbal
Edi Iordănescu, vehement după primele meciuri la națională! Ce le-a transmis fotbaliștilor
05/05/2022 LA 09:40
Fotbal
România continuă să coboare în clasamentul FIFA! Locul ocupat de naționala lui Edi Iordănescu
31/03/2022 LA 14:24