UEFA și CONMEBOL au decis în urmă cu câteva luni să organizeze un meci între campioanele din Europa și America de Sud. Asfel, prima ediție din "Finalissima" le-a adus față în față pe Argentina și Italia, echipele care s-au încoronat campioane continentale în 2021.
Meciul s-a jucat pe Wembley, locul unde "Squadra Azzura" câștiga Campionatul European anul trecut. Messi & Co au fost susținuți de un număr mare de fani, cărora li s-au adăugat și cei neutri, lucru de înțeles, deoarece Italia a învoins Anglia în marea finală de la UERO 2020.
Fotbal
România - Argentina 3-2 | 28 ani de la unul dintre cele mai frumoase jocuri ale echipei naționale
IERI LA 08:48
Meciul a fost unul sărac în faze de poartă sa parte, până în minutul 28, când sud-americanii au deschis scorul. Messi a luat o acțiune pe cont propriu și după ce a driblat superb un adversar i-a pasat în fața porții lui Lautaro Martinez, care a deschis scorul.
Argentinienii au continuat să fie mai periculoși, iar Di Maria a făcut 2-0 în primul minut de prelungiri din prima repriză, reușind o scăriță de efecte peste Donnarumma, fostul său coleg de la PSG.

Argentina - Italia 3-0 | Messi & Co au câștigat prima ediție din "Finalissima"

Donnarumma s-a revanșat în fața lui Di Maria în startul reprize secunde. În minutul 60, acesta a avut o intervenție fenomenală la un șut pe care scria 3-0, iar peste doar câteva minute, a fost sigur pe el la un voleu de clasă al argentinianului.
Italia nu și-a revenit sub nicio formă, iar Argentina a ratat o cazie după ocazie și doar paradele lui Donnarumma și imprecizia jucătorilor lui Lionel Scaloni au făcut ca scorul să nu capete proporții. Campioana europeană a reușit rareori să se apropie de poarta adversă și finalul a fost unul lipsit de suspans.
Mult superiori adveresarilor, argentinienii au încercat să facă spectacol și au pasat repetat fără ca italienii să atingă mingea, stârnind celebrele "ole-uri" ale fanilor. Acest lucru i-a lovit în orgoliu pe jucătorii lui Mancini, iar spiritele s-au încins în minutil 72, când Di Lorenzo a avut o intervenție foarte dură la Messi.
În cele din urmă s-a făcut 3-0, Dybala înscriind cu un șut perfect plasat de la marginea careului, la ultima fază a meciului. Așadar, Argentina a obținut o victorie fără drept de apel și a obținut un trofeu de moral înainte de Campionatul Mondial de la finalul anului.
Liga Națiunilor UEFA
Istvan Kovacs, lăudat în Gazzetta dello Sport pentru prestația de la Germania - Italia
15/06/2022 LA 12:39
Liga Națiunilor UEFA
Anglia, criticată pentru ultimele rezultate! Maguire: Am ajuns în semifinale la CM jucând așa
12/06/2022 LA 13:08