Giorgio Chiellini a anunțat la finalul meciului dintre Sassuolo și Juventus, din a 34-a etapă a Serie A, că se va retrage în această vară de la echipa națională a Italiei.
Eșecul Squadrei Azzurra de a se califica la turneul final al Campionatului Mondial din Qatar ar fi grăbit decizia fundașului în vârstă de 37 de ani. Fotbalistul va mai disputa, însă, un meci în tricoul echipei lui Roberto Mancini, urmând a evolua în partida dintre Italia și Argentina, care va avea loc pe 1 iunie, la Londra.
Acest duel va fi a treia ediție a Finalissima, Cupa Campionilor CONMEBOL - UEFA, un meci care pune față în față echipele câștigătoare ale precedentelor campionate sud-americane și europene.
Serie A
Ibrahimovic, impresionat de un fundaș din Serie A! "E un monstru! Te ucide, pur și simplu"
15/02/2022 LA 18:45
"Îmi voi lua rămas bun de la echipa națională pe Wembley, unde am experimentat apogeul carierei mele câștigând trofeul Euro. Aș vrea să-mi iau rămas bun de la azzurri cu o amintire frumoasă. Acesta va fi cu siguranță ultimul meu meci cu Italia", a declarat Chiellini pentru DAZN.
Giorgio Chiellini are 116 apariții în echipa națională a Italiei, fiind la egalitate cu Andrea Pirlo. Fundașul lui Juventus este pe locul 5 în topul fotbaliștilor cu cele mai multe prezențe în tricoul Squadrei Azzurra, fiind depășit doar de Daniele De Rossi, Paolo Maldini, Fabio Cannavaro și Gianluigi Buffon.
Citește și:

Chiellini se gândește dacă să-și prelungească înțelegerea cu Juventus

În ceea ce privește echipa de club, Giorgio Chiellini mai are contract cu Juventus până în vara anului 2023. Fotbalistul care evoluează pentru "Bătrâna Doamnă" din 2005 a declarat că nu s-a gândit deocamdată la prelungirea înțelegerii sale.
"De acum până la sfârșitul sezonului trebuie să evaluez totul, să vorbesc cu familia mea despre ce este mai bine. Să ajungem mai întâi pe locul 4 în Serie A și să câștigăm Coppa Italia, apoi mă voi așeza la discuții cu cele două familii ale mele, cea de acasă și cea de la club Juventus, pentru a ne da seama ce este mai bine pentru toată lumea.
A fost la fel vara trecută, mi-am luat timp de gândire și nu am semnat noul contract decât după Euro 2020. La vârsta mea, nu poți privi prea departe pe termen lung, dar e ceva firesc, e în regulă", a spus Chiellini, care are în palmares 20 de trofee cucerite alături de Juventus.
Echipa lui Max Allegri este în acest moment pe locul 4 în clasamentul din Serie A, cu 66 de puncte, iar până la finalul sezonului le mai are de înfruntat pe Venezia, Genoa, Lazio și Fiorentina. În plus, pe 11 mai, Juventus va juca în finala Cupei Italiei împotriva celor de la Inter.
Premier League
Premier League amână meciuri peste meciuri, Serie A nu are nicio problemă. Analiză comparativă
17/12/2021 LA 12:46
Fotbal
Ronaldo nu a mai suportat să audă ce spune Cassano despre el și a făcut rost de numărul lui
04/12/2021 LA 15:28