România nu a reușit să se impună în Israel, în ciuda faptului că a intrat cu un avantaj de două goluri la cabine. Echipa lui Edi Iordănescu a remizat la Netanya, scor 2-2, golurile tricolorilor fiind marcate de Alex Cicâldău și Dennis Man.
Dennis Man a fost implicat și la reușita lui Cicâldău, atunci când centrarea sa l-a găsit foarte bine pe mijlocașul lui Galatasaray. În această seară, jucătorul lui Parma a evoluat cu numărul 10 pe tricou, în condițiile în care Alexandru Maxim a fost indisponibil.
La finalul partidei, Dennis Man s-a arătat încrezător în viitorul naționalei, în urma prestației din această seară și a vorbit și despre posibilitatea de a purta, din nou, tricoul cu numărul 10 în meciurile României:
Fotbal
Edi Iordănescu a anunțat numele stranierilor convocați pentru Liga Națiunilor! Lista preliminară
13/05/2022 LA 11:40
"M-am simțit bine, puțin pe final m-am resimțit un pic, că am stat câteva zile bolnav, dar într-un final mă bucur că am avut 90 de minute pe teren și că am dat tot ce am putut pentru a ajuta echipa. Este un sentiment plăcut să marchez, e ceva frumos să îmbraci tricoul naționalei, daca reușești să și înscrii este mult mai frumos. Mister a venit cu încredere în noi, ne-a spus de la început că are încredere în noi, de aceea este aici. Noi îl susținem și suntem fericiți să fim aici.
Numărul 10 este un tricou foarte important pentru echipa natională, sunt conștient, dar pentru mine contează mai mult emblema din fața lui decât ce scrie pe spate. Nu știu, nu sunt genul de jucător să țin de un număr. Da, este numărul meu 98, am început cu el la UTA și am continuat cu el, vedem ce va fi pe viitor. Cred că putem să sperăm, eu zic că per total am făcut o partidă mai bună. Se putea și mai bine, ca de fiecare dată, dar eu zic că am arătat destul de bine", a declarat Dennis Man la PRO X, la finalul partidei.
Citește și:

România a fost egalată pe finalul partidei din Israel

România a început foarte bine partida de la Netanya. Alex Cicâldău a deschis scorul în minutul 10, iar Dennis Man a majorat diferența în minutul 23. În a doua repriză, Israelul a arătat mult mai bine, în urma schimbărilor efectuate la pauză.
Scorul final a fost stabilit de Dabbur, care a reușit o dublă, în minutele 57 și 85, în urma unor greșeli ale apărării noastre.
După primele două partide sub comanda lui Edi Iordănescu, România are o înfrângere și un rezultat de egalitate. Partidele cu Grecia și Israel au fost singurele partide de pregătire ale noului selecționer, înaintea debutului în Nations League din luna iunie, acolo unde România se află în grupă cu Bosnia, Muntenegru și Finlanda.
România va disputa patru partide în luna iunie, urmând ca celelalte două partide să aibă loc în luna septembrie a acestui an.

Programul României în Nations League 2022

  • 4 iunie 2022: Finlanda - Bosnia și Herțegovina (ora 19:00), Muntenegru - ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina - ROMÂNIA (ora 21:45), Finlanda - Muntenegru (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022: Muntenegru - Bosnia și Herțegovina (ora 16:00), ROMÂNIA - Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina - Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA - Muntenegru (ora 21:45)
  • 23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
  • 26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)
Fotbal
Edi Iordănescu, vehement după primele meciuri la națională! Ce le-a transmis fotbaliștilor
05/05/2022 LA 09:40
Fotbal
România continuă să coboare în clasamentul FIFA! Locul ocupat de naționala lui Edi Iordănescu
31/03/2022 LA 14:24