După ce a debutat cu o înfrângere pe banca echipei naționale, 0-1 cu Grecia, Edi Iordănescu încearcă să treacă peste toate problemele de lot și să-și ajute elevii să obțină un rezultat pozitiv în amicaul din deplasare cu Israel.
La conferința de presă de dinaintea partidei, selecționerul a subliniat că entuziasmul este la cote înalte în ciuda impedimentelor din ultimele zile .
"Am așteptat mult această acțiune. Chiar dacă aceste două meciuri au fost stabilite înainte ca eu să fiu numit selecționer, mă bucur că avem de-a face cu două echipe competitive. Grecia a demonstrat asta și sunt sigur că la fel va face și Israel. Am venit cu entuziasm, sunt momente pe care trebuie să le valorifică, să ne testăm, să vedem unde suferim și să ne îmbunătățim.
Fotbal
Edi Iordănescu a anunțat numele stranierilor convocați pentru Liga Națiunilor! Lista preliminară
13/05/2022 LA 11:40
Din păcate, factorii externi ne-au influențat foarte mult atât starea de spirit, cât și acțiunea propriu zisă. Am venit cu un lot puțin modificat, în sensul că față de meciul cu Grecia am pierdut încă 6 jucători, astfel că am apelat la doi jucători foarte tineri, la Petrila și la Olaru, în momentul de față având o medie de vârstă puțin peste 25 de ani.
Am venit cu emoție din cauza testărilor repetate, dar am primit vești bune din acest punct de vedere. Încercăm ca la ora jocului să avem 23 de jucătroi pe foaie și să încercă să construim un prim 11 cât se poate de competitiv.", a declarat Edi Iordănescu.
Citește și:

Edi Iordănescu vrea mai multă forță mentală din partea jucătorilor

Deși a recunoscut că ultimele zile au fost extrem de dificile în contextul problemelor de sănătate a multor jucători, Edi Iordănescu a insistat că nu caută alibiuri și
"Nu ne-a fost ușor, ne-a fost chiar foarte greu, dar nu vreau să cădem în capcana de a ne găsi scuze și mâine la meci să fim în continuare cu gândul la situația asta. Deși a fost foarte greu, trebuie să lăsăm totul în urmă și să arătăm o exprimare care să ne dea încredere pentru ce urmează.", a adăugat selecționerul.
Vorbind despre meciul trecut, cel cu Grecia, selecționerul a menționat că singurul lucru care nu i-a plăcut și care ar vrea să se schimbe contra Israelului este legat de capacitatea mentală a jucătorilor: "Dacă a fost ceva ce nu mi-a plăcut a fost că am simțit că încă nu avem puterea mentală pe care un grup solid trebuie să o aibă. Trebuie să intrăm mai deciși, să fim mai agresivi, să fim mai combativi, să luptăm mai mult. Sigur, grupul are talent, are potențial, dar trebuie să învățăm să acționăm mai mult în echipă, trebuie să fim mai clari în ceea ce facem. Dar dacă ceva ne-a încurajat a fost faptul că repriza a 2-a arătat diferit și ne-a arătat că avem potențial, avem marjă de creștere, că putem face mai mult și astea sunt ingredientele pe care eu le cer pentru campania următoare, să avem o forță mentală semnificativ mai mare decât am avut".
Fotbal
Edi Iordănescu, vehement după primele meciuri la națională! Ce le-a transmis fotbaliștilor
05/05/2022 LA 09:40
Fotbal
România continuă să coboare în clasamentul FIFA! Locul ocupat de naționala lui Edi Iordănescu
31/03/2022 LA 14:24