Giorgio Chiellini este pregătit pentru un nou episod al carierei sale. Fundașul italian s-a înțeles cu Los Angeles FC din MLS și urmează să plece în Statele Unite după ce va juca ultimul meci în tricoul naționalei Italiei.
Cele două părți s-au întâlnit deja și întâlnirea finală urmează să aibă loc zilele următoare chiar la Londra, potrivit lui Fabrizio Romano. Chiellini se află la Londra alături de naționala Italiei pentru Finalissima, partida în care se vor întâlni campioanele din America de Sud și Europa.
Liga Națiunilor UEFA
Istvan Kovacs, lăudat în Gazzetta dello Sport pentru prestația de la Germania - Italia
15/06/2022 LA 12:39
Citește și:

Giorgio Chiellini va juca ultimul meci pentru Italia contra Argentinei în Finalissima

Giorgio Chiellini se pregătește pentru selecția cu numărul 117 în naționala Italiei, selecție care va fi și ultima pentru fundașul italian, care se va retrage din Squadra Azzurra după "Finalissima".
În această seară, pe stadionul Wembley, Italia va întâlni Argentina în Finalissima, partida în care se întâlnesc câștigătoarele EURO 2020 și Copa America 2021.
Nu este pentru prima oară când cele două campioane din Europa și America de Sud se întâlnesc. Prima întâlnire a avut loc între Franța și Uruguay în 1985, atunci când francezii s-au impus cu 2-0, în timp ce a doua partidă a avut loc în 1993, între Argentina și Danemarca, încheiată cu victoria "pumelor" la loviturile de departajare.
https://i.eurosport.com/2022/04/26/3362073.jpg
Cea mai mare realizare din cariera lui Chiellini este câștigarea Campionatului European alături de Italia. Vara trecută, italienii s-au impus la loviturile de departajare în fața Angliei chiar pe Wembley, arena pe care se va disputa și ultimul meci de la națională pentru fundașul de 37 de ani.
"Mi-am îndeplinit cel mai mare vis. Copil fiind, nu am crezut vreodată că pot ajunge atât de departe", a spus Chiellini înaintea meciului cu Argentina.
Chiar dacă a ratat calificarea la Cupa Mondială din Qatar cu Italia, Chiellini se bucură că își încheie cariera la națională împotriva unui adversar pe măsură:
"Mereu mi-am dorit să termin la cel mai înalt nivel. Acum am reușit asta", a mai spus italianul.
Liga Națiunilor UEFA
Anglia, criticată pentru ultimele rezultate! Maguire: Am ajuns în semifinale la CM jucând așa
12/06/2022 LA 13:08
Liga Națiunilor UEFA
Liga Națiunilor | Anglia și Italia au remizat fără goluri! Ungaria, rezultat mare! Toate rezultatele
11/06/2022 LA 20:56