Edi Iordănescu a debutat cu o înfrângere pe banca tehnică a echipei naționale a României, "tricolorii" fiind învinși de Grecia, în amicalul disputat vineri seară, pe stadionul Steaua. Înaintea celui de-al doilea meci de pregătire din această primăvară, prestația românilor a fost analizată de Ilie Dumitrescu.
Fostul fotbalist a vorbit despre problemele pe care le-a identificat în jocul "tricolorilor" și a punctat că Edi Iordănescu are nevoie de timp pentru a-și putea implementa stilul de joc. În plus, Ilie Dumitrescu este de părere că selecționerul va putea să își contureze echipa ideală pentru meciurile din Liga Națiunilor abia după ce îi va mai vedea pe jucători în alte câteva partide.
"Mai este nevoie de un meci sau două la echipa națională pentru Edi Iordănescu. E altceva decât la echipa de club. Trebuie să fim realiști și să ne dăm seama că jucătorii se ridică la un nivel bun în campionatul nostru, dar exprimarea lor la nivel internațional este diferită. După ce ai lucrat cu jucătorii de la FCSB și CFR, vii la echipa națională și construiești un prim 11, așa cum vrei tu să pui în practică un sistem. Edi Iordănescu va avea nevoie de timp pentru a putea să își pună în practică filosofia la nivel de echipă națională.
Fotbal
Edi Iordănescu, vehement după primele meciuri la națională! Ce le-a transmis fotbaliștilor
05/05/2022 LA 09:40
A trecut un meci, a văzut exprimarea unor jucători, urmează meciul cu Israel și la un moment dat o să tragă anumite concluzii. Nu a fost un început rău pentru echipa națională. Am pus presiune, am stat în jumătatea adversă, am avut o ocazie importantă prin Mitriță. Cu puțină șansă putea să înscrie.
Din momentul ăla, s-a întâmplat o chestie neașteptată. Au fost probleme în dezvoltatea jocului în zona de mijloc, foarte multe greșeli la anumiți jucători. Am pierdut din posesie, ei au urcat, a fost golul anulat care a contat psihologic foarte mult pentru greci. După golul ăla nu am mai putut să ieșim, să avem acțiuni, în benzi nu am mai produs. Pușcaș a fost puțin departe, nu a fost în joc, nu a fost activ.
Nici fundașii laterali nu au reușit să aducă un plus pentru echipa națională. Edi e adeptul să nu facă schimbări la pauză. Și la echipele de club schimba prin minutul 60-65. Au intrat, au adus un plus, am avut momente bune de joc. Un gol poate să destabilizeze psihologic adversarul. E un prim test. El are acum o idee de ce înseamnă campionatul nostru și un meci la nivel internațional, chiar și amical. La un meci oficial, lucrurile se schimbă. Adversitatea este și mai mare, încărcătură, presiune. Dacă la un joc amical nu te ridici la un nivel bun, la un meci oficial sunt probleme.
Edi mai are nevoie de ceva timp. Pleci cu o imagine ca selecționer, dar nivelul este puțin diferit. Mai e nevoie de încă un test, apoi trebuie să tragă o concluzie și cu siguranță va avea o idee și un nucleu important conturat cu care să abordeze meciurile din această campanie de Liga Națiunilor", a declarat Ilie Dumitrescu, potrivit Digi Sport.
Citește și:

Probleme de lot pentru Edi Iordănescu înainte de meciul cu Israel

Edi Iordănescu are multe probleme de lot înaintea meciului amical de marți, cu Israel. Mai mulți jucători care au fost titulari cu Grecia, vineri seara (scor 0-1), au devenit indisponibili.
Federația Română de Fotbal a anunțat că nu mai puțin de patru jucători, plus antrenorul Florin Constantinovici, au dat rezultate pozitive la testarea pentru Covid-19. Este vorba despre Răzvan Marin, Alexandru Mitriță, Deian Sorescu și Florin Tănase, care au ieșit din programul de pregătire.
Între timp, România a mai pierdut doi oameni de bază, pe Mario Camora și Alexandru Maxim. Mijlocașul are viroză, în timp ce Camora a acuzat probleme musculare. Ambii au fost în echipa de start cu Grecia.
Pentru a completa lotul, selecționerul i-a convocat pe Claudiu Petrila (CFR Cluj), care se afla în cantonamentul României U21 de la Buftea, și Darius Olaru (FCSB). În plus, patru jucători care au fost indisponibili pentru meciul cu Grecia au intrat în programul de pregătire, Cristi Manea, Denis Alibec, Dennis Man și Nicușor Bancu.
Fotbaliștii și staff-ul tehnic al României au ajuns duminică seară în Israel, unde au trecut printr-un nou test pentru Covid-19. Astăzi va avea loc, pe stadionul Netanya, antrenamentul oficial și conferința de presă.
https://i.eurosport.com/2022/03/28/3345759.jpg

Partida Israel - România se desfășoară marți, de la ora 20:45, iar tricolorii vor îmbrăca un echipament complet galben, tricou, șort și jambiere. Meciul va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Fotbal
Anghel Iordănescu a comentat debutul lui Edi la națională: "E nepermis, nu e ce ne doream!"
31/03/2022 LA 20:05
Fotbal
România continuă să coboare în clasamentul FIFA! Locul ocupat de naționala lui Edi Iordănescu
31/03/2022 LA 14:24