Christian Eriksen a marcat pentru Danemarca la doar două minute de la introducerea sa pe teren, sâmbătă seara, în primul său meci la naţională după stopul cardiac suferit la EURO 2020. Mijlocaşul, care joacă la echipa engleză Brentford, a fost introdus la pauza amicalului Olanda - Danemarca, câştigat cu 4-2 de gazde.
Fotbalistul evoluase ultima oară pentru naţionala sa pe 12 iunie 2021, contra Finlandei, la Copenhaga, când a suferit un stop cardiac. El are în prezent implantat un defibrilator intern, motiv pentru care a trebuit să se despartă de Inter Milano, pentru că în Serie A nu este acceptat un asemenea dispozitiv medical.
Sâmbătă, Eriksen s-a arătat încântat că a revenit cu succes pe stadionul din Amsterdam, unde a jucat cu Ajax la începutul carierei, însă a recunoscut că va încerca senzaţii şi mai puternice la întoarcerea în capitala daneză.
Fotbal
Ronald Koeman și-a aflat următoarea destinație! Ce echipă va antrena după despărțirea de Barcelona
05/04/2022 LA 09:53
"Va fi şi mai special. Astăzi va fi un pic de încălzire pentru marţi, când va trebui să alerg acolo unde s-a întâmplat", a mărturisit el pentru postul danez Kanal 5.

Christian Eriksen a marcat la 2 minute după ce a intrat în teren

Aplaudat de tot stadionul din Amsterdam - şi chiar de arbitru - sâmbătă seară, conducătorul de joc a marcat la numai două minute după ce a fost introdus în amicalul cu Olanda, eclipsând complet înfrângerea Danemarcei.
"Nu mă aşteptam să poată juca rapid atât de bine. A alergat relaxat, însă a adus ritm jocului. A dat dovadă de mult calm", a spus duminică dimineaţă Kasper Hjulmand.
"Mă bucur să-l văd jucând", a declarat selecţionerul pentru presa daneză, precizând că mijlocaşul va fi titular în meciul de marţi cu Serbia.
Pentru prima dată după stopul cardiac suferit anul trecut, Eriksen va păşi pe gazonul stadionului naţional Parken, acolo unde s-a prăbuşit în timpul meciului cu Finlanda.
"Dacă s-ar fi scris un scenariu de film pentru revenirea lui Christian Eriksen la echipa naţională, atunci acesta ar fi fost", a scris duminică ziarul B.T. "De-abia am numărat până la 100 şi numărul 10 a trimis mingea în plasă la această revenire de senzaţie", a adăugat cotidianul.
Televiziunea TV2 a amintit că mijlocaşul a fost aproape de un al doilea gol de vis, mingea trimisă de el lovind bara.
Sursa: Agerpres
Fotbal
Louis van Gaal a dezvăluit că suferă de cancer! "Jucătorii mei nu au știut acest lucru"
04/04/2022 LA 07:51
International friendlies
Eriksen a revenit cu gol pe stadionul pe care a fost aproape de moarte! Danezul, primit senzațional
29/03/2022 LA 17:52