Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Adversarele României de la EURO nu au strălucit în amicale! Slovacia a încasat cel mai rapid gol din istorie

Dani Morar

Publicat 23/03/2024 la 21:26 GMT+2

Adversarele României de la EURO nu au găsit drumul spre gol în partidele amicale disputate astăzi. Belgia a remizat, scor 0-0, cu Irlanda, iar Slovacia a fost învinsă cu 2-0 de Austria, Baumgartner marcând cel mai rapid gol din istorie înregistrat în meciurile internaționale.

Phillipp Mwene of Austria is challenged by Juraj Kucka of Slovakia

Credit imagine: Getty Images

România a remizat vineri seara, scor 1-1, cu Irlanda de Nord, pe Arena Națională. A fost prima partidă de pregătire a tricolorilor pentru Campionatul European 2024 din Germania, urmând ca marți să înfruntăm Columbia, într-un meci ce se va disputa la Madrid.
La doar o zi după egalul naționalei noastre, a venit rândul adversarelor de la EURO să intre în scenă. Belgia a remizat pe terenul Irlandei, pe Aviva Stadium, acolo unde se va disputa finala Europa League de anul acesta.
Trebuie menționat că Romelu Lukaku și Kevin De Bruyne au lipsit din naționala antrenată de Domenico Tedesco, dar chiar și așa, nu există scuză pentru prestația slabă.
Belgia a avut posesia cu Irlanda, dar nu și-a creat multe ocazii, trimițând doar 2 șuturi pe spațiul porții adverse. Cu jucători precum trossard, Openda, Tielemans Jeremy Doku sau Meunier în echipă, belgienii puteau chiar pierde, însă Evan Ferguson a ratat un penalty în prima repriză.
Slovacia a stat chiar mai rău decât principala favorită a grupei noastre de la EURO. Naționala antrenată de italianul Francesco Calzona a încasat cel mai rapid gol din istoria meciurilor internaționale și a pierdut cu 2-0.
Austria a deschis scorul după doar 6 secunde, prin Cristoph Baumgartner, care a șutat din marginea careului. Golul din secunda 6 a fost cel mai rapid din istoria partidelor internaționale, depășind recordul lui Lukas Podolski, cel care în 2013 marca după 7 secunde pentru Germania, în confruntarea cu Ecuador.
Până la final, Andreas Weimann a punctat și el, stabilind scorul final, 2-0 pentru Austria. Slovacia va mai juca un meci de pregătire împotriva Norvegiei, în timp ce Belgia va întâlni Anglia.
Citește și:

Rezultatele din partidele amicale disputate astăzi:

  • Burkina Faso – Libia 1-2
  • Maroc – Angola 1-0
  • Mauritania – Mali 0-2
  • Niger – Togo 1-2
  • Sudan – Guinea-Bissau 1-0
  • Argentina – El Salvador 3-0
  • Peru – Nicaragua 2-0
  • Coasta de Fildeș – Benin 2-2
  • Slovacia – Austria 0-2
  • Irlanda – Belgia 0-0
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo