Miriuță a avut ocazia să fie prezent la antrenamentele conduse de Jurgen Klopp și a rămas impresioant de german.
”Îl știam pe Klopp de când era jucător, noi ne-am mai întâlnit pe vremea când el era la Mainz. Am fost la un curs când făceam licența pro, la Bochum. Atunci el a ținut un curs despre cum să îți motivezi jucătorii”, a afirmat Miriuță.
Cred că este cel mai bun motivator dintre toți antrenorii din fotbal. Se vede – are seriozitate, disciplină și respect față de jucători dar și față de ceilalți antrenori
Fotbal
Everton a revenit de la 0-2 cu Palace și s-a salvat de la retrogradare! Rezumatul unui meci fabulos
ACUM 2 ORE
”Am fost și la antrenamente la Dortmund. Klopp este un om extraordinar care în primul rând muncește și se dăruiește total fotbalului. Trăiește meciurile, sunt multe lucruri de învățat de la el. Am văzut și când am fost, el venea primul și pleca ultimul la fiecare zi de antrenamente. Fiecare antrenor ar trebui să facă acest lucru”, a continuat el.
Miriuță a vorbit și despre lupta la titlu din Premier League, care se vede în direct pe Eurosport.
”Cred că Liverpool are un avans mare. Este anul lor, pot câștiga titlul. Au fost aproape și anul trecut, probabil Klopp a avut nevoie de timp ca să își facă echipa lui cu jucătorii lui. Și la Dortmund erau probleme mari până să vină el și apoi și-a adus jucatorii doriți. El alege foarte bine jucătorii și este foarte important pentru el ca ei să alerge și să se dăruiască total echipei. Este incredibil cum îi motivează”, consideră Miriuță.
https://i.eurosport.com/2016/04/12/1834721.jpg

Miriuță, despre echipa națională: ”Ne lipsește valoarea”

În ceea ce privește echipa națională, Miriuță a fost tranșant: ”Nu vreau să supăr pe nimeni, dar ne lipsește valoarea. Dacă am ajuns să ne fie frică de Islanda… Și în meciul cu Malta, ei au avut ocazii mari. Cred că este vorba de o lipsă de valoare a jucătorilor români. Cei care sunt afară nu prea joacă la echipele lor. Totuși, ne putem califica la Euro 2020, avem șanse, important este să trecem de Islanda și apoi se poate întâmpla orice”.
Fostul antrenor de la Dinamo și CFR Cluj își dorește o întoarcere în Liga 1: ”Cred că mă voi întoarce. M-am simțit mereu bine în România, unde am avut rezultate destul de bune, cred eu. Probabil la anul voi antrena în România”.
”Concret nu am o ofertă deocamdată, au avut loc niște discuții dar vom vedea ce se va întâmpla”, a adăugat el.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport va este oferit de Unibet.

Interviu cu Vasile Miriuță

Fotbal
Imagini fenomenale pe Goodison Park! Fanii lui Everton sărbătoresc pe teren evitarea retrogradării
ACUM 2 ORE
Fotbal
Uluitor! Calvert Lewin a făcut 3-2 pentru Everton contra lui Palace, iar fanii au invadat terenul
ACUM 2 ORE