”M-am adaptat din primele zile în care am ajuns în India. A contat acest lucru foarte mult pentru a avea succesul pe care îl am aici. Îmi place foarte mult organizarea din cadrul clubului. Au mare grijă de jucători, ne respectă foarte mult”, povestește Goian, care în prezent joacă la clubul indian Chennaiyin FC, după o aventură la Mumbai City. Chennaiyin este unul dintre cluburile importante din tânărul fotbal indian - echipa înființată în 2014 are în palmares două campionate câștigate (2015, 2018). Au cele mai multe titluri în India alături de ATK.
Goian a jucat anterior timp de trei ani, între 2016 și 2019, la Mumbai City. În ciuda faptului că el nu a avut probleme de adaptare, Goian susține că este dificil pentru un român să se mute în India: ”Indienii au un stil de viață foarte diferit față de europeni. De aceea cred că ar fi greu pentru un român să trăiască aici”.
https://i.eurosport.com/2020/02/20/2780586.jpg
Romanian Liga I
Universitatea Craiova s-a calificat în Conference League, după o victorie cu FC Botoșani, cu 2-0
ACUM 5 ORE

”Unii jucători indieni au calități extraordinare, dar au lacune tactice”

Super Liga Indiană în care joacă acum Goian este una dintre cele mai noi campionate de fotbal din lume, fiind înființată abia în 2014. Totuși, Goian povestește că indienii fac tot posibilul pentru ca fotbalul să se dezvolte cum trebuie în regiune: ”Fotbalul este încă în stadiul de dezvoltare, dar indienii fac totul pentru a progresa. Unii jucători indieni au calități extraordinare, dar au lacune din punct de vedere tactic și psihic. Dar învață din mers pentru a recupera tot ce nu au prins la nivel de copii și juniori. Ascultă de străini, cei care au o experiență mult mai mare”.
Goian a plecat de la Ploiești în 2011, unde juca la Astra, direct în China unde a jucat timp de trei ani la Tianjin Teda și Beijing Baxy și recunoaște că decizia nu a fost una ușoară.
”Am plecat în China puțin temător de ce voi găsi acolo, mai ales având în vedere că băiatul nostru, Luca, avea doar cinci luni când am ajuns acolo. Dar a contat factorul financiar cât și faptul că am avut familia cu mine”, a declarat Goian.
În ceea ce privește cel mai dificil moment al carierei, Goian nu are nicio îndoială: ”Cu siguranță momentul în care m-am accidentat la genunchi în cea mai bună perioadă a carierei. Dar m-am ridicat, nu am renunțat. Oricum, cred că toate se întâmplă cu un scop. Așa cred că a fost și în cazul meu”.

Lucian Goian: ”Australia este cea mai frumoasă țară în care poți trăi”

Goian a vorbit și despre momentele plăcute ale carierei: ”La Dinamo am trăit momente incredibil de frumoase, chair dacă au fost și unele neplăcute. Dar asta este normal în viață unui sportiv de performanță. În China am avut trei ani frumoși și amintiri frumoase de acolo. Australia a fost ceva special, cred că este cea mai frumoasă țară în care poți trăi. Și liniștea pe care o au oamenii acolo m-a impresionat. Nu au niciun stres.”
”Și India îmi place, fiind la final de carieră, pot să mă bucur de fotbal cum o fac aici. Sunt apreciat și iubit, este extroardinar”, a completat el.
https://i.eurosport.com/2020/02/20/2780587.jpg

Lucian Goian: ”Mă doare când văd Dinamo în play-out”

Goian a vorbit și despre situația de la Dinamo: ”Mă doare când văd Dinamo pentru al treilea an consecutiv în play-out, dar asta este rezultatul unui management defectuos și a lipsei investițiilor. Ca să stai la masa bogaților, trebuie să bagi mâna în buzunar”.
Despre o posibilă colaborare cu fratele său Dorin, Lucian este încrezător: ”Dacă nu am reușit ca jucători, poate reușim ca antrenori. Sau poate vom continua duelul Dinamo - Steaua din postura de antrenori”.
Goian consideră că CFR va avea viață grea cu Sevilla: ”Va fi foarte greu pentru CFR, am văzut o scădere în jocul lor în ultimele etape. Eu i-am văzut în câteva meciuri în Europa iar în momentul în acre pun mingea jos și încep să joace, pot bate pe oricine. Când încep cu ”lungă și pe a doua”, au de suferit, în Europa e greu să îți iasă la acest nivel”.
Visul lui Goian este să își vadă fiul jucând fotbal: ”Cred că este visul oricărui fotbalist călcându-i pe urme. Este și al meu. Să-l văd într-o zi jucând pentru România ar fi un vis frumos devenit realitate”.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Reacția lui Klopp după zvonurile privind transferul lui Mane! "Nu mi-ar putea păsa mai puțin"
ACUM 8 ORE
Ligue 1
"Mbappe va face istorie!" Ronaldinho, convins că starul lui PSG este cel mai bun jucător din Franța
ACUM 9 ORE