Thomas Tuchel a fost demis de la PSG cu puțin timp în urmă. Jocul neconvingător al parizienilor din această primă parte a sezonului i-a determinat pe oficialii de pe Parc de Princes să încheie mai repede colaborarea cu tehnicianul german, care urma să expire în vara nului viitor.
Se pare totuși că nu doar partea sportivă a dus la această decizie, ci și unele declarații controversate date de Tuchel în presa din țara sa natală, care nu le-au căzut prea bine conducătorilor de la PSG. Acesta a spus zilele trecute că de când e la PSG se simte mai mult "politician sportiv sau ministru sportiv decât antrenor".

Thomas Tuchel: "Făceam o glumă în limba germană. Traducerea nu este corectă"

Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40
După meciul câștigat aseară cu 4-0 în fața lui Strasbourg, Tuchel a ținut să precizeze că declarația sa din presa germană a fost interpretată greșit: "Nu am spus că este vorba mai mult de politică decât de sport și nici că mi-am pierdut plăcerea de a antrena. Acest lucru nu este adevărat. Este posibil să se fi tradus incorect."
Întrebat a 2-a oară de jurnaliști despre remarca sa pentru presa grmană, Tuchel a continuat să explice că nu a vrut să spună acest lucru: "Am acordat un interviu video unui jurnalist care mi-a spus să fac o poveste despre antrenorii germani. Am făcut o glumă în limba germană în timpul interviului. Traducerea nu este corectă. Nu putem traduce cuvânt cu cuvânt."
Thomas Tuchel a ajuns în vara lui 2018 la Paris și pe plan intern a câștigat 2 titluri, o Cupă a Franței, o Cupă a Ligii și 2 Supercupe. În sezonul trecut, Tuchel a dus echipa până în finala Champions League, dar se pare că acest lucru nu a fost suficient pentru conducătorii clubului.
Contractul lui Tuchel urma să expire în vara anului viitor și devenise tot mai clar că înțelegerea nu se va prelungi, dar oficialii parizienilor nu au mai așteptat nici măcar acel moment și au decis schimbarea la nivelul băncii tehnice.
https://i.eurosport.com/2020/12/22/2959880.jpg
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
19/05/2022 LA 15:42
Premier League
Tuchel a realizat retrospectiva sezonului lui Chelsea. Ce a spus neamțul despre City și Liverpool
18/05/2022 LA 16:55