Articol scris de Alex Ivan
Diego a murit în urma unui stop cardiorespirator la vârsta de 60 de ani. Vestea tragică vine la doar câteva săptămâni după operația pe creier suferită de fostul campion mondial. Maradona este considerat de mulți experți cel mai bun jucător din toate timpurile. Printre cele mai renumite realizări din cariera lui “El Pibe de Oro” se numără cucerirea Campionatului Mondial alături de naționala Argentinei în 1986 și cele două “Scudetto” câștigate în tricoul lui Napoli.

Omagiul adus de ultimul club antrenat de Maradona

Cupa Mondială FIFA
Uluitor: ce viteză a atins șutul lui Messi din meciul cu Mexic! Reacția presei din Argentina
ACUM O ZI
Înainte de a fi internat în spital, Maradona o pregătea pe Gimnasia La Plata, formație din prima ligă din Argentina. În semn de respect, toți membrii din staff-ul lui Diego au demisionat în urma decesului său.
“Club Esgrima y La Plata anunță, cu tot respectul, că toți membrii staff-ului care l-au acompaniat pe Diego Maradona la conducerea echipei au demisionat din funcțiile respective, iar decizia este irevocabilă. Această hotărâre definește calitatea umană a întregului grup format de Maradona, alături de care a colaborat cu atâta succes. Conducerea clubului nostru dorește să-i mulțumească marelui Diego și celorlalți membri din staff-ul său pentru toată munca și dedicarea în slujba echipei.
Era lui Diego Maradona este o parte importantă din istoria clubului, iar el ne-a părăsit fiind unul de-al nostru, așa cum au făcut-o și restul antrenorilor din staff-ul tehnic”, au anunțat șefii lui Gimnasia La Plata într-un comunicat. Toți jucătorii și membrii staff-ului formației argentiniene au participat la priveghiul lui Diego Maradona. Acesta a avut loc la palatul prezidențial din Argentina, Casa Rosada. Mii de oameni au ieșit în stradă pentru a aduce un omagiu legendarului Maradona.

Pep Guardiola, mesaj emoționant după moartea lui Maradona

După meciul de UEFA Champions League dintre Manchester City și Olympiakos, Guardiola și a exprimat regretele pentru moartea argentinianului.
“Am văzut un banner în Argentina în urmă cu un an pe care scria: ‘nu contează ce ai făcut cu viața ta Diego, contează ce ai reușit cu viețile noastre’. Ne-a adus foarte multe bucurii și a făcut fotbalul mai bun. Ceea ce a realizat la Napoli și a reușit cu naționala Argentinei în 1986 este de neimaginat. Transmitem condoleanțe familiei sale îndoliate din partea tuturor celor de la Manchester City”, a afirmat Pep Guardiola.
Cupa Mondială FIFA
Messi, egalul lui Maradona și Pele! Recordurile uriașe stabilite de argentinian după meciul cu Mexic
IERI LA 06:40
Cupa Mondială FIFA
Xavi, despre favoritele sale de la Mondialul din Qatar! "Messi va fi numărul 1 și fără trofeu"
21/11/2022 LA 12:37