CFR Cluj s-a calificat în șaisprezecimile de finală ale Europa League, joi seara, după ce a învins formația scoțiană Celtic Glasgow, scor 2-0, în ultima rundă din grupa E. Campioana României a încheiat grupa pe locul secund, cu 12 puncte. Lazio spera şi ea la calificare, înainte de ultima rundă, însă avea nevoie de o victorie pe terenul codaşei Rennes, iar Celtic, câştigătoarea grupei, să se impună în Gruia.
Lazio a pierdut fără drept de apel în Franţa, scor 0-2, iar la final Inzaghi a vorbit despre faptul că "în România nu s-a jucat fotbal". Gazzetta dello Sport punctează, însă, altceva: formaţia din capitala Italiei e cea care nu a jucat fotbal, în deplasarea de la Rennes.

Lazio, K.O. în Europa League

Romanian Liga I
CFR Cluj are un nou obiectiv după calificarea în sferturile Cupei României! Anunțul lui Dan Petrescu
IERI LA 21:10
Într-o conftuntare în care omul meciului a fost portarul Proto, cu 5 intervenţii decisive, Lazio nu a dat vreun moment impresia că vrea cu adevărat să câştige disputa contra lui Rennes. "Lazio, K.O. cu Rennes: biancoceleştii, afară din Europa", titrează Gazzetta dello Sport, care apoi analizează atitudinea băieţilor lui Inzaghi.
"Speranţele biancoceleştilor pentru a merge mai departe au fost puţine. Echipa lui Inzaghi nu doar că a pierdut, dar nici nu a dat senzaţia vreun moment că încearcă să evite înfrângerea. Lazio a fost lipsită de substanţă încă de la început, când partida de la Cluj era încă sub semnul echilibrului. Ne-am fi aşteptat la o altă faţă a lui Lazio, una constructivă. În schimb, Rennes a avut atitudinea corectă. Cu doar un punct în primele 5 runde, francezii nu aveau vreo şansă, evident, să se mai califice. Dar asta nu a făcut să fie lipsiţi de determinare, dimpotrivă. Lazio, însă, s-a ascuns în spatele a diferite explicaţii, iar formaţia lui Inzaghi a terminat meciul fără a trage un şut pe poartă", notează sursa citată.

Clasamentul final al grupei CFR-ului din Europa League

1. Celtic - 13 puncte
2. CFR Cluj - 12 puncte
3. Lazio - 6 puncte
4. Rennes - 4 puncte
Tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor din șaisprezecimile de finală ale Europa League va avea loc luni, de la ora 14:00 (ora României), la Nyon (Elveția). Partidele din această fază se vor disputa în zilele de 20, respectiv 27 februarie 2020.
Ultima formație din România care obținuse calificarea în șaisprezecimile de finală ale Europa League a fost FCSB, în sezonul 2017/2018.
Fotbal
FCSB a câștigat cu rezervele la Botoșani, dar e out din Cupa României! Tabloul sferturilor de finală
06/12/2022 LA 14:45
Romanian Liga I
CFR Cluj, victorie cu 2-0 în partida cu Chindia! Kolinger și Manea au marcat pentru campioană
04/12/2022 LA 15:29