CFR Cluj s-a calificat în șaisprezecimile de finală ale Europa League, joi seara, după ce a învins formația scoțiană Celtic Glasgow, scor 2-0, în ultima rundă din grupa E. Campioana României a încheiat grupa pe locul secund, cu 12 puncte. Lazio spera şi ea la calificare, înainte de ultima rundă, însă avea nevoie de o victorie pe terenul codaşei Rennes, iar Celtic, câştigătoarea grupei, să se impună în Gruia.
Lazio a pierdut fără drept de apel în Franţa, scor 0-2, iar la final Inzaghi a vorbit despre faptul că "în România nu s-a jucat fotbal". Gazzetta dello Sport punctează, însă, altceva: formaţia din capitala Italiei e cea care nu a jucat fotbal, în deplasarea de la Rennes.

Lazio, K.O. în Europa League

Fotbal
Cicâldău, "meciul carierei" cu Marseille. Reacția lui Fatih Terim, după ce românul a distrus-o pe OM
26/11/2021 LA 06:56
Într-o conftuntare în care omul meciului a fost portarul Proto, cu 5 intervenţii decisive, Lazio nu a dat vreun moment impresia că vrea cu adevărat să câştige disputa contra lui Rennes. "Lazio, K.O. cu Rennes: biancoceleştii, afară din Europa", titrează Gazzetta dello Sport, care apoi analizează atitudinea băieţilor lui Inzaghi.
"Speranţele biancoceleştilor pentru a merge mai departe au fost puţine. Echipa lui Inzaghi nu doar că a pierdut, dar nici nu a dat senzaţia vreun moment că încearcă să evite înfrângerea. Lazio a fost lipsită de substanţă încă de la început, când partida de la Cluj era încă sub semnul echilibrului. Ne-am fi aşteptat la o altă faţă a lui Lazio, una constructivă. În schimb, Rennes a avut atitudinea corectă. Cu doar un punct în primele 5 runde, francezii nu aveau vreo şansă, evident, să se mai califice. Dar asta nu a făcut să fie lipsiţi de determinare, dimpotrivă. Lazio, însă, s-a ascuns în spatele a diferite explicaţii, iar formaţia lui Inzaghi a terminat meciul fără a trage un şut pe poartă", notează sursa citată.

Clasamentul final al grupei CFR-ului din Europa League

1. Celtic - 13 puncte
2. CFR Cluj - 12 puncte
3. Lazio - 6 puncte
4. Rennes - 4 puncte
Tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor din șaisprezecimile de finală ale Europa League va avea loc luni, de la ora 14:00 (ora României), la Nyon (Elveția). Partidele din această fază se vor disputa în zilele de 20, respectiv 27 februarie 2020.
Ultima formație din România care obținuse calificarea în șaisprezecimile de finală ale Europa League a fost FCSB, în sezonul 2017/2018.
UEFA Europa Conference League
Se pregătesc schimbări la CFR Cluj, după eliminarea din Conference! Ce a declarat Cristi Balaj
25/11/2021 LA 23:05
UEFA Europa Conference League
Randers - CFR Cluj 2-1! Campioana României este eliminată din Conference League
25/11/2021 LA 12:58