Născut pe 5 noiembrie 1941, Ion Pârcălab a fost unul dintre cei mai importanți jucători români ai anilor ’60-’70. A cucerit titluri și Cupe ale României cu Dinamo, a fost vicecampion al Franței cu Olympiques Nimes, a jucat de 38 de ori pentru România, marcând 5 goluri.
Pârcălab consideră că sezonul de fotbal nu trebuie anulat: ”Sunt optimist și în această privință. Dar trebuie să mai așteptăm puțin. După mine, campionatele ar trebui să fie reluate, nu poți pune punct în acest moment, nu ar fi totuși corect. Cred că la începutul lui iulie am putea vedea din nou fotbal în România. În august s-ar încheia competițiile interne, apoi o pauză de o săptămână și următorul noul sezon. Nu ai cum altfel, trebuie să te adaptezi.”
Întrebat fiind dacă îi este dor de fotbal, răspunsul a fost unul clar: ”Foarte mult! Păi am lipsit eu de la vreun meci al lui Dinamo?! Și ce frumos era! Mă întâlneam acolo cu o grămadă de oameni, vorbeam, povesteam. Îmi e dor de campionatele străine. Toate îmi plac la fel de mult. Mă uitam câteodată la trei meciuri în același timp, pe trei televizoare diferite, aici, la un bar.”
Premier League
4 antrenori pe lista scurtă a lui Manchester United! Cine i-ar putea lua locul lui Ralf Rangnick
ACUM 2 ORE

”Jocurile Olimpice reprezintă cea mai frumoasă amintire din viața mea de sportiv”

”Prezența la Jocurile Olimpice de la Tokyo reprezintă cea mai frumoasă amintire din viața mea de sportiv. A fost o experiență unică, a fost ceva de vis. Îmi amintesc totul de parcă ar fi fost ieri… Ceremonia de deschidere, cea de închidere… Nu mai fusesem la o competiție de asemenea anvergură. Auzisem câte ceva, dar nu ne închipuiam să fie atât de frumos.”, povestește Pârcălab.
”Am făcut parte din Grupa A. Am debutat cu dreptul, victorie 3-1 cu Mexic, meci în care am marcat. A urmat egalul, 1-1, cu echipa Germaniei, iar în ultimul joc am întâlnit Iranul. Ne-am calificat neînvinși în sferturile de finală, unde am dat de Ungaria, care avea să câștige titlul olimpic. Meciul a fost echilibrat, deși ungurii au deschis scorul foarte repede. Pe final am scos un penalty, ratat însă de Gheorghe Constantin, cel care, la întoarcerea în țară, a fost scos țap ispășitor de toată lumea. Până s-a lăsat de fotbal, oamenii, conducători, suporteri, i-au reproșat acel penalty a cărui execuție nici măcar nu o văzuseră! Am continuat în turneul de consolare. Am bătut Ghana, scor 4-2, iar în meciul pentru locul 5 am învins Iugoslavia, 3-0. Am și marcat!”, își aduce el aminte.
Am câștigat patru campionate și două Cupe cu Dinamo, am jucat în Franța, am atâtea amintiri din fotbal, dar Tokyo 1964 rămâne cea mai frumoasă amintire din viața mea. Consider că este competiția supremă pentru orice sportiv! Abia aștept să văd din nou echipa națională de fotbal la Jocurile Olimpice.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Se schimbă regula amânărilor din Premier League! În ce condiții pot cere echipele amânarea
ACUM 2 ORE
Fotbal
Porto dă afară un jucător din cauza controversei legate de vârsta sa! Are 4 date de naștere
ACUM 7 ORE