Ionuț Lupescu a analizat la sânge situația prin care trece naționala de fotbal a României și este de părere căorganizarea precară reprezintă motivul pentru care s-a ajuns aici. El crede că la Federație nu există oameni capabili care să dezvolte o strategie pe termen lung, care să dea roade așa cum se întâmpla cândva.

"La echipa națională se așteaptă mereu rezultate. Dacă pierzi trei meciuri vrei să te aplaude lumea? Problema e cum câștigi sau cum pierzi. Iar la acest capitol răspunsul e că n-am jucat nimic, mai ales cu Islanda și Norvegia. E păcat că i se întâmplă asta unui tehnician tânăr. Potrivit ar fi fost ca, înainte să urce pe banca primei reprezentative, să aibă o experiență mai mare la tineret, două-trei mandate, sau să antreneze pe la cluburi un timp. Cred că s-a simțit lipsa lui de experiență.

Fotbal
Chipciu, atac la mentalitatea românilor care-l acuză pe Rădoi: "Pițurcă ne califica, să ne hotărâm!"
18/10/2020 LA 09:55

Ionuț Lupescu, atac fără precedent la conducerea FRF

Asta se întâmplă fiindca nu există o strategie clară, nu există oameni capabili să dezvolte echipele naționale. De la începutul mandatului actualului președinte se știa că, peste șase ani, Euro va fi la București, dar n-ai făcut absolut nimic pe partea tehnică, pentru a forma un lot competitiv, cu antrenori competitivi! Nimic!", a declarat Ionuț Lupescu pentru Gazeta Sporturilor.

Fostul internațional crede totuși că Mirel Rădoi nu este vinovat pentru situația de la națională și ratarea calificării, în ciuda faptului cî cei doi au avut un conflict în trecut: "Îmi pare rău pentru ce i se întâmplă lui Rădoi. Problema e că n-a știut să aleagă momentul potrivit pentru a prelua naționala mare. De fapt, eu nu văd prea multă vină la Rădoi, cât văd la cei care l-au numit și i-au dat echipa pe mână. Sunt oameni care nu știu să analizeze ce înseamnă o selecționată. cum se gestionează o campanie de European sau Mondial, cu ce se mănâncă un turneu final".

Echipa naţională de fotbal a României a fost învinsă de Austria cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri seara, pe Stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti, în Grupa 1 din Liga B a Ligii Naţiunilor la fotbal. România a suferit a treia înfrângere consecutivă, după cea cu Islanda (scor 1-2) din 8 octombrie, în barajul de calificare la EURO 2020, şi cea cu Norvegia (scor 0-4) din 11 octombrie. Echipa antrenată de Mirel Rădoi va juca ultimele meciuri din Liga Naţiunilor luna viitoare, pe 15 noiembrie la Bucureşti cu Norvegia, iar pe 18 noiembrie la Belfast cu Irlanda de Nord.

Fotbal
Ce mesaj i-a trimis Cosmin Contra lui Mirel Rădoi, omul care l-a înlocuit pe banca naționalei
17/10/2020 LA 07:47
Fotbal
Dan Petrescu, verdict dur după meciurile României: "Vom fi în urnă cu Liechtenstein și Luxemburg!"
16/10/2020 LA 17:44