Experimentatul antrenor de fotbal, retras din activitate de mai bine de un an, din cauza unor probleme grave de sănătate era în comă, după stopul cardio-respirator suferit. El a fost resuscitat de medici, dar viaţa lui atârna de un fir de aţă. Din păcate, medicii nu au putut să îl mai salveze şi, după două săptămâni teribil de grele pentru familie, Ionuţ Popa a pierdut lupta.
Ionuț Popa va rămâne în amintirea românilor drept unul dintre cei mai simpatici oameni care s-au implicat în fotbalul din țara noastră. Discursurile sale de la finalul partidelor au făcut furori de-a lungul timpului și, indiferent cât de supărat era, Ionuț Popa reușea întotdeauna să facă o glumă prin care să smulgă zâmbetele reporterilor.

Cele mai amuzante declarații ale lui Ionuț Popa:

Romanian Liga I
Mirel Rădoi, nemulțumit după remiza cu FC Voluntari! "Am avut 17-18 ocazii și am marcat o dată"
ACUM O ORĂ
  • "Noi am venit astăzi în poziția de echipă neînvinsă și am plecat ca o echipă jumulită. Mi-ar fi jenă să mai vorbesc despre fotbal când mă exprim în halul ăsta."
  • "Sunt convins că voi fi declarat antrenorul anului... pe județul Timiș."
  • "Arăt superb cu mustață. Dacă îmi dau mustața jos, fac un scandal imens între 'fetele' de 60-70 de ani."
  • "Poate sunt eu mai fraier așa. Aceasta este frustrare, suntem frustrați."
  • "Mama mea are 83 de ani și mă ceartă să n-o fac de râs."
  • "Prostia și domnia se plătesc."

Problemele de sănătate ale lui Ionuț Popa au început încă din 2019

Problemele experimentatului tehnician au început în sezonul precedent, când a fost nevoit să se retragă de pe banca tehnică a UTA. Inițial, era vorba despre o semipareză facială, dar starea de rău a persistat și după sesiunile de fizioterapie. Pe la începutul lunii martie 2019, un doctor neurolog de la Spitalul Clinic Județean din Timișoara i-a impus fostului tehnician restricții clare legate de stilul de viață și, astfel, acesta a fost în imposibilitatea de a mai antrena.
Popa a avut simptome de amorțeli în zona facială și nu mai putea vorbi, pentru ca mai apoi să nu mai reușească să miște un ochi. Dacă inițial doctorii au crezut că au de a face cu afecțiunile rezultate în urma unui atac cerebral ori unui infarct miocardic, ipotezele nu au stat în picioare, astfel că Ionuț Popa a fost supus unor mai multe analize foarte costisitoare, atât în țară, cât și în străinătate.
Am probleme de sănătate. Nu știe nimeni ce am. Am făcut două RMN-uri, am fost la mai mulți doctori. Am probleme cu ochiul, am avut amețeli, dureri de cap. Ar putea să fie de la vreo lovitură sau de la nervi, stres. Nu mă simt bine. Săptămâna viitoare o să fac o spectroscopie. Asta se face la cap pentru a determina dacă este totul în regulă. O să vedem apoi ce și cum - Ionuț Popa, la începutul lunii martie 2019
Ultimul meci condus din postura de antrenor a fost pe 9 martie 2019, o victorie cu 2-1, împotriva fostei sale echipe, ACS Poli Timişoara.
Fost fotbalist la Şoimii Pâncota, Popa a devenit cunoscut în fotbalul românesc datorită carierei de antrenor. Extrem de carismatic, acesta a antrenat de-a lungul timpului UTA, FC Bihor Oradea, Poli Iaşi, CSMS Iaşi, Mioveni, Şoimii Pâncota şi Poli Timişoara. Cele mai bune rezultate le-a obţinut la Iaşi, acolo unde a devenit un adevărat simbol pentru oraş. Într-o perioadă în care în Liga 1 antrenorii erau schimbaţi extrem de des, "Popică" a fost unul dintre cei mai logevivi tehnicieni pe banca unei formaţii de primă ligă.
https://i.eurosport.com/2020/06/23/2837590.jpg
Fotbal
Jurgen Klopp, impresionat de un jucător de la Liverpool! "Poate revendica un loc în primul 11"
ACUM O ORĂ
Bundesliga
Bayern, prima victorie după 4 etape în Bundesliga! Musiala, omul meciului cu Leverkusen
ACUM 2 ORE