Irlanda de Nord, codașa grupei, a deschis scorul la Viena în minutul 75, prin Magennis, și părea că se apropie de victorie. Britanicii nu obținuseră vreun succes înaintea duelului cu Austria, singurul punct fiind acumulat în meciul cu naționala României, de la București.
Speranțele Irlandei de Nord au fost însă năruite 6 minute mai târziu, când Schaub a restabilit egalitatea. Grbic a înscris golul victoriei în minutul 87, iar Austria este foarte aproape să câștige grupa.
Austria este lider, cu un avans de 3 puncte față de Norvegia, care n-a putut face deplasarea pe terenul României în această seară și, cel mai probabil, va pierde meciul la "masa verde".
Liga Campionilor UEFA
Jurgen Klopp a detectat principalul avantaj al lui Liverpool înainte de finala Champions League
ACUM O ORĂ
În aceste condiții, Norvegia va rămâne cu 9 puncte, în timp ce "tricolorii" lui Rădoi vor acumula 7 puncte. Irlanda de Nord are un singur punct și este condamnată la retrogradarea în Liga C.

România nu mai poate câștiga grupa din Liga Națiunilor! "Tricolorii" mai pot spera la locul 2

Victoria Austriei din această seară face imposibilă clasarea României pe primul loc în grupă, indiferent de rezultatul din ultimul meci, de pe terenul Irlandei de Nord (miercuri, ora 21:45). "Tricolorii" vor putea încheia, în cel mai bun caz, pe locul 2. Pentru asta, România trebuie să câștige la Belfast, iar Norvegia să piardă în ultima partidă cu Austria, în cazul în care se va mai disputa.
Există și situația în care norvegienii să nu poată merge nici în Austria, din cauza cazului de COVID depistat în cadrul lotului în urmă cu câteva zile.
Clasamentul grupei României din Liga Națiunilor, dacă "tricolorii" vor câștiga meciul cu Norvegia la "masa verde":
  • 1. Austria 12p
  • 2. Norvegia 9p
  • 3. România 7p
  • 4. Irlanda de Nord 1p
Există și un scenariu în urma căruia meciul de la Belfast s-ar putea dovedi decisiv pentru menținerea în Liga B. În cazul în care UEFA va decide ca toate rezultatele înregistrate de Norvegia să fie nule, atunci România ar avea numai 4 puncte, cu 3 mai mult decât codașa Irlanda de Nord.
În acest caz, o victorie a britanicilor sau o remiză albă i-ar propulsa pe locul 3, în timp ce "tricolorii" ar încheia pe ultimul loc și ar retrograda în Liga C. Totuși, acest scenariu este puțin probabil, ținând cont de regulamentul UEFA aflat în vigoare.
În orice caz, România are nevoie de o victorie în ultima rundă pentru a-și asigura prezența în Urna a 2-a valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile Campionatului Mondial.
Fotbal
Lewis Hamilton nu se consideră lider la Mercedes! Ce a spus despre provocările acestui sezon
ACUM 2 ORE
Premier League
Thomas Tuchel va primi buget de 200 de milioane de lire sterline pentru transferuri în această vară
ACUM 2 ORE