Naționala lui Mirel Rădoi se pregătește pentru meciul de la Reykjavik, în urma căruia "tricolorii" se pot apropia la un singur pas de calificarea la Euro, turneu pe care îl va găzdui și Bucureștiul, vara viitoare.
La partia de diseară vor asista, în cele din urmă, numai 59 de spectatori. Autoritățile islandeze nu vor să riște creșterea alarmantă a cazurilor cu COVID, motiv pentru care au redus numărul fanilor de la 1.500 la 350, apoi la maximum 60.
Totuși, jucătorii celor două naționale ar putea avea parte de o surpriză, la ora meciului. Stadionul Laugardarsvollur este alcătuit numai din două tribune, în locul peluzelor fiind un spațiu gol, deliminat cu gard de străzile din oraș.
Fotbal
Premier League | Gol fantastic reușit de Ward-Prowse în Wolves - Southampton 3-1
ACUM O ORĂ
Din acest motiv, FRF se așteaptă ca sute sau chiar mii de fani nordici să fie prezenți în jurul arenei din Reykjvakic pentru a-și încuraja favoriții. Același lucru s-a întâmplat și la meciul cu Anglia, din Liga Națiunilor, pierdut dramatic de Islanda, în prelungiri.

Islanda - România | Procedură specială la sosirea jucătorilor la stadion

În această dimineață, FRF a anunțat, pe site-ul oficial, procedura specială pe care "tricolorii" vor fi nevoiți să o respecte în momentul sosirii la stadion.
"După ajungerea celor două autocare cu delegația tricoloră la arenă, va începe un proces special de acces și verificare. Primul care are voie să intre în stadion este medicul tricolorilor. Acesta intră în contact cu reprezentanții medicali, pe care îi ajută apoi în accesul jucătorilor și staff-ului.
Aceștia pot coborî din autocare în grupuri de maximum 5, trecând printr-un filtru de temperatură, un scanner identic celor de metale din aeroporturi. Ulterior, fiecare prezintă un act de identitate + dovada testului COVID negativ efectuat de laboratorul acreditat UEFA în cantonamentul de la Mogoșoaia.", se anunță pe FRF.ro.

Islanda - România | Cum au fost împărțite numerele de pe tricou printre "tricolori":

La meciul de diseară, tricoul cu numărul "10" va fi purtat de Alexandru Maxim:
1. Florin Niță; 2. Alexandru Crețu; 3. Alin Toșca; 4. Sergiu Hanca; 5. Mihai Bălașa; 6. Cristian Manea; 7. Denis Alibec; 8. Alexandru Cicâldău; 9. George Pușcaș; 10. Alexandru Maxim; 11. Nicușor Bancu; 12. Ciprian Tătărușanu; 13. Claudiu Keșeru; 14. Ianis Hagi; 15. Andrei Burcă; 16. David Lazar; 17. Ciprian Deac; 18. Răzvan Marin; 19. Gabriel Iancu; 20. Alexandru Mitriță; 21. Dragoș Grigore; 22. Mario Camora; 23. Nicolae Stanciu
Islanda și România vor juca diseară, în premieră, cu mingea oficială de la Campionatul European, denumită Uniforia.
"Balonul a fost lansat în toamna anului trecut și își dorește prin designul său să evidențieze noțiunea podurilor ce se întrepătrund care stă și la baza întregului concept al UEFA EURO 2020 organizat în 12 orașe de pe continent.", a anunțat FRF.

Lotul României pentru barajul cu Islanda

  • Portari: Ciprian Tătărușanu (AC Milan/Italia, 69/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 2/0), David Lazar (Astra, 0/0)
  • Fundași: Sergiu Hanca (KS Cracovia/Polonia, 5/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 1/0), Mihai Bălașa (Universitatea Craiova, 6/0), Dragoș Grigore (Ludogorets/Bulgaria, 38/1), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 19/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 10/1), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 15/0), Mario Camora (CFR Cluj, 0/0)
  • Mijlocași: Alexandru Crețu (NK Maribor/Slovenia, 2/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 39/5), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 21/1), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 39/10), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 7/0), Gabriel Iancu (FC Viitorul Constanța, 1/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 24/4), Alexandru Mitriță (New York City FC/SUA, 11/2), Ianis Hagi (Rangers/Scoția, 11/0)
  • Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets/Bulgaria, 37/13), Denis Alibec (Astra, 12/2), George Pușcaș (Reading/Anglia, 16/7)

Programul naționalei României:

Islanda – România, 8 octombrie, ora 21:45 (Semifinala play-off-ului EURO)
Norvegia – România, 11 octombrie, ora 19:00, (Liga Națiunilor)
România – Austria, 14 octombrie, ora 21:45 (Liga Națiunilor)
Africa Cup of Nations
Coasta de Fildeș, remiză surprinzătoare la Cupa Africii pe Națiuni. Tunisia a făcut scor
ACUM O ORĂ
Premier League
Arsenal a pus ochii pe un jucător de la Nottingham Forest, după eliminarea din FA Cup
ACUM 2 ORE