Istvan Kovacs a devenit un nume cunoscut la nivel internațional în acest an. Românul a avut prestații lăudate la scară largă la meciurile europene pe care le-a oficiat și a fost inclus pe lista arbitrilor care vor conduce meciuri la Campionatul Mondial.
Faptul că a devenit unul dintre cei mai apreciați arbitri din lume îi aduce lui Kovacs și câștiguri materiale consistente. Deși ar trebui să fie în vacanță, centralul din Carei a dat curs unei invitații de a arbitra un meci din sferturile Cupei Egiptului, dintre Al Ahly și Pyramids, care se va juca duminică, într-o singură manșă, de la ora 22:30, la Cairo.

Istvan Kovacs, plătit regește să arbitreze pe alte continente

Serie A
Dennis Man și Valentin Mihăilă au marcat pentru Parma în prima etapă din Serie B
ACUM 9 ORE
Conform digisport.ro, care citează presa din Africa, Al Ahly a cerut arbitri străini pentru acest meci și s-a ajuns la o brigadă condusă de Kovacs. Acesta va fi ajutat la cele două margini de Adrian Artene și Vasile Marinescu, iar cel de-al patrulea arbitru va fi Florin Chivulete. În camera VAR vor fi maghiarii Bognar Tama și Berk Palaz.
Costul total al afacerii este 35.000 de $, sumă acoperită în totalitate de cei de la Al Ahly. Cel mai probabil, un mai mare procent din acestă sumă îi va reveni lui Istvan Kovacs. Nu este prima dată când arbitri români oficiază pe alte continente. De obicei, aceștia sunt chemați să arbitreze în zona Golfului, unde de asemenea câștigurile sunt considerabile.
Centralul de 37 de ani a avut un an fenomenal, arbitrând 11 partide în cupele europene, dintre care 5 în Champions League (inclusiv turul semifinalei dintre City și Real Madrid), două în Europa League și două în Conference League (inclusiv finala). Celelalte două dispute arbitrate pe plan european au venit în preliminariile Champions League și Europa League.
De curând, Kovacs a arbitrat și super meciul dintre Germania și Italia, din Liga Națiunilor, iar prestația sa a fost lăudată de celebra publicație Gazzetta dello Sport.
Fotbal
France Football a publicat lista celor 30 de nominalizați la Balonul de Aur! Messi, marele absent
ACUM 11 ORE
Cupa Mondială FIFA
FIFA a modificat oficial data începerii Campionatului Mondial din Qatar! Argumentul oferit
ACUM 15 ORE