Istvan Kovacs a avut un sezon foarte bun pe plan european și a fost răsplătit cu vârf și îndesat. Arbitrul român a fost desemnat să arbitreze finala Conference League, dintre AS Roma și Feyenoord, care va avea loc pe 25 mai, la Tirana.
Până atunci, centralul de 37 de ani nu va sta departe de fotbal, iar acesta a luat o decizie surprinzătoare pentru a rămâne în formă. Conform Gazeta de Nord-Vest, Kovacs va arbitra sâmbătă un meci din Liga a 4-a din județul Satu Mare Este vorba despre duelul dintre Viitorul Vetiș şi CSM Victoria Carei, contând pentru etapa a 4-a a play-off-ului. Interesant e că Istvan Kovacs e născut în Carei, dar asta nu reprezintă o problemă la un asemenea nivel.
Mai multe voci din fotbalul românesc susțin că Istvan Kovacs ar fi cel mai indicat să arbitreze eventuala "finală" a campionatului între FCSB și CFR Cluj, de săptămâna viitoare. Marele meci este programat pe 21 mai, cu numai 4 zile înaintea finalei Conference league, astfel că e posibil ca centralul să fie omis de CCA.
Ligue 1
Mbappe își va reînnoi contractul cu PSG! "Decizia a fost deja luată". Când este așteptat anunțul
ACUM 26 MINUTE
Citește și:

Istvan Kovacs, sezon perfect pe plan european

La finala Conference League, Kovacs va fi ajutat de arbitrii asistenți Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, de al patrulea oficial Sandro Schärer, din Elveția, în timp ce de sistemul de asistență video se vor ocupa nemții Marco Fritz, Christian Dingert și Bastian Dankert.
Kovacs a avut un sezon excelent, în care a arbitrat 10 partide pe plan european. Românul s-a aflat la centru, în această stagiune, în trei dueluri din faza grupelor Champions League, respectiv Șahtior - Inter, Club Brugge - Manchester City și Sevilla - Lille, făcându-și apariția și în sferturile de finală ale competiției, la meciul dintre Manchester City și Atletico Madrid.
Apogeul a fost atins în manșa tur a semifinalelor Champions League dintre Manchester City și Real Madrid, când românul a avut o prestație perfectă, pentru care a primit felicitări din partea tuturor celor implicați și nu numai.
De asemenea, centralul a mai arbitrat de 3 ori și în Europa League și Conference League, dar și de două ori în calificările competițiilor europene.
Premier League
Câți bani încasează fiecare club din Premier League pentru locurile ocupate la finalul sezonului
ACUM O ORĂ
Premier League
Phil Foden, cel mai bun tânăr jucător din Premier League
ACUM O ORĂ