Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arabii, reacție uluitoare când au aflat ce echipe joacă în Supercupa Italiei! Întrebare de amatori

Nicu Savin

Publicat 19/01/2024 la 19:00 GMT+2

Italienii au preluat modelul Spaniei, în sensul că Supercupa Italiei se desfășoară în Arabia Saudită. Competiția are loc în această săptămână, iar Napoli a obținut deja calificarea în finală, învingând Fiorentina cu 3-0. Arabii nu sunt foarte mulțumiți de ce echipe găzduiesc, iar italienii au dat de înțeles că jurnaliștii din Golf nici măcar nu știau criteriile pe care se aleg participantele.

Ikone va al tiro in Napoli-Fiorentina - Supercoppa italiana 2024

Credit imagine: Getty Images

Arabia Saudită cheltuie enorm pentru a deveni epicentrul sportului mondial, iar fotbalul este una dintre prioritățile magnaților din Golf. Pe lângă numărul mare de fotbaliști de top pe care i-au atras deja, arabii fac tot posibilul să organizeze cât mai multe meciuri între echipe de top în țara lor.
De câțiva ani, Supercupa Spaniei se desfășoară în Arabia Saudită, iar modelul a fost preluat și de italieni începând din 2023. A doua ediție a Supercupei Italiei care se desfășoară la Riad are loc în această săptămână și prima semifinală s-a consumat deja. Napoli a învins Fiorentina cu 3-0 și își așteaptă adversara din finală, care se va alege dintre Inter și Lazio.
Afișul primei semifinale nu a fost unul deosebit, astfel că fanii arabi nu s-au înghesuit să umple tribunele arenei "KSU Stadium", care are o capacitate de 25.000 de locuri. Puțin peste 9.000 de spectatori au asistat la meci, semn că arabii nu au fost deloc încântați de cele două combatante.

Supercupa Italiei, deloc atractivă pentru arabi

De altfel presa din Italia anunță că nici jurnaliștii din Arabia Saudită n-au fost deloc când au aflat ce echipe vor lupta pentru trofeu în acest an și chiar au avut o atitudine de amatori. Conform La Repubblica, cu o zi înaintea primului meci, ziariștii arabi i-au întrebat pe cei italieni de ce în loc de Lazio și Fiorentina nu joacă AC Milan și Juventus, ca și cum nu ar fi știut că echipele participante se califică pe criterii sportive.
Astfel, italienii au fost nevoiți să le explice arabilor că Fiorentina și Lazio joacă în Supercupă pentru că prima a fost finalistă în Cupa Italiei în sezonul trecut (a pierdut cu Inter), iar a 2-a a terminat pe locul doi în Serie A, după Napoli.
Dacă arabii au fost dezamăgiți în acest an de ce oaspeți au avut, trebuie notat că nici echipele italiene nu au fost pe deplin mulțumite. Aurelio De Laurentiis, patronul lui Napoli, a amenințat cu boicotul la un moment dat, iar Maurizio Sarri a declarat înainte de plecarea în Arabia că Supercupa este o chestiune de "a lua banii și a fugi acasă".
De altfel, factorul financiar este singurul argument pentru care această competiție are loc în Arabia Saudită. Conform presei italiene, fondul total de premiere este de 23 de milioane de €. 8 milioane îi vor reveni campioanei, 5 milioane finalistei și câte 1,5 milioane celor două echipe care s-au oprit în semifinale. Restul de 8 milioane de € vor fi împărțite în mod egal la celelalte 16 echipe din Serie A.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo