Serie A şi-a reconfirmat, luni, dorinţa ca sezonul fotbalistic să se termine pe teren, în ciuda rezervelor ridicate de opt cluburi, care consideră că o continuare a competiţiei presupune riscuri uriașe în condițiile în care Italia este a doua cea mai afectată țară din Europa, cu peste 181.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 24114 decese și 48877 vindecări.
"Consiliul Lega Serie A care s-a întrunit astăzi a confirmat în unanimitate intenţia de a încheia sezonul 2019/2020, dacă guvernul va permite desfăşurarea meciurior", au transmis reprezentanții ligii într-un comunicat. Orice reluare a partidelor va fi făcută "în conformitate cu regulile stabilite de FIFA, de UEFA şi de federaţia italiană (FIGC)" şi "în conformitate cu protocoalele medicale pentru protejarea jucătorilor", a adaugat forul.

Opt cluburi de opun reluării campionatului

Ligue 1
Reacția lui Pochettino, după ce Messi a refuzat să îi strângă mâna la schimbare. Anunțul făcut
ACUM 12 MINUTE
Opt cluburi din Serie A se opun reluării campionatului. Brescia, Torino, Sampdoria, Udinese, SPAL, Genoa şi Fiorentina - situate în nordul peninsulei, zonă puternic afectată de pandemie - şi Cagliari se opun reluării sezonului din cauza "riscurilor incalculabile". Ministrul Sportului, Vincenzo Spadafora, care trebuie să se întâlnească săptămâna aceasta cu oficialii federaţiei de fotbal, nu oferă "nicio asigurare pentru reluarea campionatului sau antrenamentelor la 4 mai”, dată la care este planificată relaxarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus.
Vineri, federaţia a pledat pentru reluarea meciurilor "la sfârşitul lunii mai-începutul lunii iunie", insistând asupra mizelor economice şi considerând că persoanelor care militează pentru anularea sezonului "nu le place fotbalul, nici italienii". Preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC), Gabriele Gravina, crede că o perioadă de trei săptămâni este suficientă pentru pregătirea fizică a jucătorilor, înainte de reluarea competiţiei după ieşirea din izolare.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Valencia – Real Madrid 1-2 | "Galacticii" lui Ancelotti revin fantastic și sunt lideri în La Liga
ACUM 8 ORE
Serie A
Juventus și Milan au remizat în derby-ul etapei din Seria A! Torinezii, fără victorie după 4 etape
ACUM 8 ORE