Potrivit regulilor în vigoare, pentru a fi în offside, este suficient să ai orice parte a corpului în spatele penultimului apărător, cu excepția mâinilor. Presa din Italia a aflat că FIFA se gândește să schimbe acest lucru, propunând un nou concept, cel al "luminii". În mare parte, ar trebui să existe o "fereastră" între corpul atacantului și corpul apărătorului.
Pentru a declanșa offside-ul, se va lua în considerare punctul cel mai din spate al piciorului atacantului care se va compara cu cel mai avansat punct al apărătorului. Astfel, în cazul în care se va vedea "lumina" dintre cele două puncte, asistentul va semnaliza poziția afară din joc. Această schimbare este de așteptat să vină în ajutorul asistenților, dar și a celor din cabina VAR. De asemenea, de noua regulă ar beneficia foarte mult atacanții, aceasta favorizând fazele de atac.
Liga Campionilor UEFA
Erling Haaland, de neoprit! Statistica incredibilă din prima repriză a meciului cu FC Copenhaga
ACUM 4 ORE
De la introducerea arbitrajului video, au existat foarte multe controverse legate de modul în care sunt trase liniile de către arbitri din cabina VAR la fazele în care există suspiciuni de offside. Cele mai multe astfel de plângeri au avut loc în Premier League.
Italia este țara care a acceptat să ajute la experimentarea acestei noi reguli, urmând ca aceasta să fie testată în campionatele de U18 din peninsulă, cu asistenți din Seie C care să participe la aceste teste, care vor începe, cel mai probabil, sezonul viitor. Tot Italia a fost și prima țară care a testat și tehnologia VAR, înainte ca aceasta să fie adoptată în cele mai importante competiții din lume.
UEFA Europa Conference League
Dan Petrescu, înainte de meciul cu Slavia Praga: "Au cea mai bună echipă din grupă"
ACUM 6 ORE
Romanian Liga I
Mirel Rădoi a mărturisit care este antrenorul pe care îl are drept model în pregătirea meciurilor
ACUM 6 ORE