articol scris de Nicu Alexandru Savin
Fostul fundaș al lui Leeds United și al naționalei Angliei, Jack Charlton s-a stins astăzi din viață la vârsta de 85 de ani, la capătul unei lungi suferințe. El a fost diagnosticat cu cancer limfatic anul trecut, dar suferea în plus și de demență.
”Jack a murit în pace, vineri, 10 iulie, la vârsta de 85 de ani. El era acasă în Northumberland, cu familia de lângă el.”, a fost mesajul transmis de familia fostului mare jucător.
Premier League
Se prefigurează cel mai mare scandal din ultimul timp, în Premier League!
ACUM 5 ORE

Toată cariera în tricoul lui Leeds

https://i.eurosport.com/2020/07/11/2848347.jpg
Ca jucător, cel poreclit ”girafa” și-a dedicat întreaga carieră de 21 de ani unui singur club, Leeds United, alături de care a cucerit titlul de campion în 1969 și Cupa Angliei în 1972. Jack Charlton este recordman-ul de prezențe în tricoul celor de la Leeds, având nu mai puțin de 773 de apariții în glorioasa lui carieră.
Totuși, cel mai mare succes din cariera sa de jucător este cucerirea titlului mondial. Jack Charlton a făcut parte din mare echipă a Angliei care s-a încoronat campioană mondială în 1966, chiar pe tărâm britanic, după victoria cu 4-2 împotriva Republicii Federale Germane. Din acea mare echipă, care a adus Angliei singurul titlu mondial din palmares, a făcut parte și fratele său, legendarul Bobby Charlton.

Jack Charlton ne-a eliminat de la Coppa del Mondo

https://i.eurosport.com/2010/05/20/609507.jpg
Ca antrenor, Jack Charlton, a condus mai multe echipe din fotbalul britanic printre care Sheffield Wednesday, Middlesbrough sau Newcastle. De asemenea, Charlton a fost și selecționerul reprezentativei Irlandei pe care a condus-o la două turnee finale: Euro 1988 și CM 1990.
La Coppa del Mondo, naționala Irlandei a ajuns până în sferturile de finală, trecând în optimi chiar de echipa României, după executarea loviturilor de la 11 metri.
Moartea lui Jack Charlton a adus un val de tristețe în întreg fotbalul britanic, iar reacțiile celor care l-au cunoscut denotă că acesta a fost o persoană agreabilă, pe lângă faptul că a fost un mare om de fotbal.
De la foștii colegi și elevi, până la președintele Irlandei sau cluburile din Premier League, toată lumea regretă dispariția lui Jack Charlton, iar astăzi rețelele de socializare au fost impânzite cu mesaje de susținere pentru familia fostului internațional englez.

Regretat de toată lumea fotbalului britanic

”Sunt foarte întristat să aud că Jack Charlton a murit astăzi”, a scris Gary Lineker pe Twitter.
John Aldridge, fost atacant al naționalei Irlandei și-a exprimat și el regretul la aflarea tristei vești: ”Ce om de fotbal, iubit și adorat, mai ales în Irlanda. Cel mai bun manager sub comanda căruia am avut ocazia să joc”.
Liverpool, proaspăta campioană a Angliei, a postat de asemenea un mesaj prin care își arată recunoștința față de personalitatea lui Jack Charlton: ”Suntem întristați de moartea campionului mondial din 1966 și a fostului manager al Irlandei. Gândurile tuturor din club sunt alături de familia și prietenii lui Jack în această perioadă dificilă”.
Una dintre nepoatele fostului mare campion, jurnalista Emma Wilkinson a postat pe contul de Twitter: ”Sunt tristă pentru că trebuie să-mi iau rămas bun de la iubitul meu bunic, Jack Charlton. A fost un om amabil, amuzant și autentic, iar familiei noastre îi va lipsi enorm”.
Jack Charlton nu putea fi uitat nici de naționala Angliei, pe al cărui cont de Twitter a apărut mesaju: ”Suntem devastați”, în timp ce Federația Irlandeză de Fotbal și-a manisfestat și ea regretul la dispariția celui care ”a schimbat fotbalul irlandez pentru totdeauna”.
Fotbal
Guardiola a pus ochii pe un mijlocaș din Premier League! Cine e așteptat în locul lui Fernandinho
19/05/2022 LA 08:30
Fotbal
Cândva adevărate forțe, azi cu șanse mari să retrogradeze! Situația din Top 5 campionate din Europa
14/05/2022 LA 13:04