L'Equipe anunță că Spitatul Universitar din Nîmes a confirmat decesul lui Jean Pierre Adams, fostul jucător al lui PSG care a intrat în comă acum aproape 40 de ani. Familia l-a ținut în viață în tot acest timp, deși acesta se afla într-o stare vegetativă. Fostul fundaș s-a stins din viață luni, la 73 de ani.
https://i.eurosport.com/2021/09/06/3214312.jpg
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53

Cine a fost Jean Pierre Adams și gafa care a dus la o tragedie

Adams a evoluat pentru mai multe cluburi franceze, inclusiv pentru PSG, înainte ca viaţa lui să se schimbe în mod tragic în 1982. Internaţionalul francez, care la momentul acela avea 34 de ani, a ajuns la un spital din Lyon pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale pentru a corecta o problemă pe care o avea la genunchi. O intervenție banală, dar care s-a transformat într-o dramă.
Aproape 40 de ani mai târziu, fundaşul născut în Dakar a încetat din viață, după ce a stat în comă ca urmare a unei intervenţii chirurgicale care s-a dovedit a fi dezastruoasă. O gafă majoră care a implicat administrarea unei doze greşite de anestezic de către un medic stagiar a condus către scăderea nivelului de oxigen din nivelul corpului jucătorului.
Astfel, această greşeală a însemnat apariţia unor leziuni catastrofale în zona creierului. Adams nu a mai reuşit să meargă niciodată, să vorbească sau să-şi mişte în mod voluntar niciunul dintre muşchii săi.

Soţia sa a avut grijă de el

Fundașul central a devenit între timp bunic și a fost îngrijit cu drag de soția sa Bernadette de aproape patru decenii.
"Nimeni nu uită să-i ofere cadouri lui Jean-Pierre, fie că este ziua lui, Crăciunul sau Ziua Tatălui", a declarat Bernadette pentru CNN în 2020. Soțul ei își petrecea cea mai mare parte a zilei în propria cameră dintr-o zonă aflată în sudul Franței și putea respira singur fără ajutorul aparatelor. Din păcate, nu era conștient.
"Cumpărăm cadouri cum ar fi un tricou sau un pulover pentru că eu îl îmbrac - el își schimbă hainele în fiecare zi", a continuat soția sa, Bernadette. "Voi cumpăra lucruri, astfel încât să poată avea o cameră drăguță, cum ar fi cearșafuri deosebite sau un parfum. Îi plăcea Paco Rabanne, dar acum preferă Sauvage de la Dior".
Bernadette l-a îmbrăcat, l-a hrănit și l-a îngrijit în fiecare zi, în speranța unui miracol care nu a mai venit, iar adesea șia sacrificat propriul somn pentru a se asigura că Jean-Pierre îl primește pe al său.
Când soţia era nevoită să stea o noapte departe de casă, îngrijitorii lui Jean-Pierre observau că starea lui de spirit părea să se schimbe.
"Simte atunci când nu sunt eu cea care îl hrănesc şi îl îngrijesc", a adăugat soţia lui. "Asistentele medicale îmi spun că nu este la fel atunci când ele au grjiă de el. Cred că simte unele lucruri. El recunoaşte vocea mea".
Bernadette a fost în mod clar o soţie devotată şi cu adevărat remarcabilă. Ea a sperat până la final că starea soţului ei se va îmbunătăţi miraculos într-o zi.
"Toată lumea speră că va ieși din comă. Dar cu cât trece mai mult timp, cu atât mă tulbură mai mult", a spus ea.
"Starea lui nu se înrăutățește, deci cine știe? Dacă într-o zi evoluează știința medicală, atunci de ce nu? Va fi o zi când vor ști să facă ceva pentru el? Nu știu", era speranța soției, așa cum și-a exprimat-o în urmă cu un an. Din păcate, Jean Pierre Adams a încetat din viață la începutul acestei săptămâni.
Premier League
Anunțul făcut de Tuchel despre Lukaku, după ce nu l-a ținut în lot cu Liverpool
02/01/2022 LA 19:02
Premier League
Chelsea îl dă pe Lukaku la o rivală! Abramovich, mână liberă lui Tuchel, care a găsit înlocuitor
02/01/2022 LA 14:27