La tragerea la sorți pentru preliminariile Campionatului Mondial, naționala României a fost repartizată într-o grupă cu Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein.
Ținând cont de performanțele uriașe din ultimii ani și de jucătorii extraordinari pe care îi are la dispoziție, Germania va porni ca favorită clară la câștigarea grupei J.
De același lucru este sigur și Joachim Low, care n-a ezitat să vorbească sincer despre șansele cvadruplei campioane mondiale. Selecționerul Germaniei a făcut apoi o scurtă analiză a naționalei României, amintind faptul că Mirel Rădoi are la dispoziție mulți jucători tineri:
Premier League
Thomas Frank, extrem de nemulțumit după înfrângerea cu United: "I-am distrus în prima repriză"
ACUM 23 MINUTE
"E clar că suntem favoriţi. Evident, obiectivul nostru este să câştigăm grupa. Este o grupă interesantă. România are câțiva jucători foarte buni, tineri, care au jucat în semifinala cu Germania, de la Euro U21. De asemenea, Islanda este o echipă foarte bine organizată, care practică un fotbal agresiv pe fază ofensivă", a spus Joachim Low.

Presa din Germania și-a amintit de semifinala Campionatului European de tineret din 2019

Despre România au vorbit și jurnaliștii din Germania. Aceștia au numit grupa în care a fost repartizată naționala lor drept una "accesibilă":
"Naţionala Germaniei a picat într-o grupă accesibilă, după tragerea la sorţi a preliminariilor pentru Cupa Mondială 2022, din Qatar, dar selecţionerul a spus că urmează meciuri interesante.
Cvadrupla campioană mondială a fost una dintre favoritele la tragerea la sorţi, dar a trebuit să aştepte cel mai mult pentru a-şi afla adversarele, fiind repartizată în Grupa J.
România a venit din urna a doua. Cu un lot accesibil pe hârtie, România e un adversar care nu ar trebui însă subestimat. Echipa din sud-estul Europei are un lot tânăr, care include şi câţiva jucători care au ajuns în semifinalele Europeanului U21 din 2019. Acolo au întâlnit chiar Germania şi au pierdut cu 2-4", au scris jurnaliștii Kicker.

Jurnaliștii nemți, impresionați de Ianis Hagi: "Merită o atenție specială!"

Publicația Kicker și-a îndreptat atenția în special către Ianis Hagi, care a făcut parte din acea echipă minunată a României U21 de la Europeanul din 2019:
"Ianis Hagi, fiul legendarului Gheorghe Hagi, merită o atenţie specială. Jucătorul de 22 de ani îi calcă pe urme tatălui său şi joacă un rol important în naţionala României la o vârstă fragedă".

Grupele preliminare de la Campionatul Mondial:

  • Grupa A: Portugalia. Serbia, Irlanda, Luxemburg. Azerbaidjan
  • Grupa B: Spania, Suedia, Grecia, Georgia, Kosovo
  • Grupa C: Italia, Elveţia, Irlanda de Nord, Bulgaria, Lituania
  • Grupa D: Franţa, Ucraina, Finlanda, Bosnia-Herţegovina, Kazahstan
  • Grupa E: Belgia, Ţara Galilor, Cehia, Belarus, Estonia
  • Grupa F: Danemarca, Austria, Scoţia, Israel, Insulele Feroe, Moldova
  • Grupa G: Olanda, Turcia, Norvegia, Muntenegru, Letonia, Gibraltar
  • Grupa H: Croaţia, Slovacia, Rusia, Slovenia, Cipru, Malta
  • Grupa I: Anglia, Polonia, Ungaria, Albania, Andorra, San Marino
  • Grupa J: Germania, ROMÂNIA, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia, Liechtestein
Fotbal
Arsenal vrea un jucător de la Juventus, dar italienii se lasă greu! Cerințele lui Allegri
ACUM 2 ORE
Liga
Fotbalistul dorit de 3 cluburi din Anglia pune condiții pentru a-și prelungi contractul cu Barcelona
ACUM 3 ORE