Joan Laporta este ultimul nume important care și-a depus candidatura pentru postul de președinte al Barcelonei. Acesta a mai condus clubul catalan între 2003 și 2010, o perioadă foarte prolifică din punct de vedere al performanțelor.
Principala preocupare a lui Laporta dacă va redeveni președintele Barcelonei va fi situația lui Messi. Acesta susține că a avut o relație deosebită cu argentinianul în primul său mandat la conducerea clubului și este convins că are capacitatea de a-l convinge să nu plece de la echipă în vara anului viitor. În caz contrar, oficialul susține că are planuri alternative de consolidare a echipei.
"Messi iubește Barca, nimeni nu se poate îndoi de asta. Avem o relație de respect și afecțiune. Cel mai bun lucru pentru el este să aștepte să vadă cine câștigă alegerile și apoi să vadă ce propune noua conducere. Cred că dacă primește o propunere bună, va rămâne. Ar fi minunat să continuăm să-l avem pe Messi pe teren. Știm că nu poate continua pentru totdeauna, dar mai are încă câțiva ani de jucat la cel mai înalt nivel. Sperăm că planul nostru va funcționa, iar dacă nu, avem planuri alternative.", a declarat Laporta cu ocazia depunerii candidaturii, citat de Marca.
Ligue 1
Neymar a recunoscut că a vrut să plece de la PSG în 2021! De ce a luat această decizie
IERI LA 11:58
Laporta a declarat că este convins că Messi îi va mai da o șansă Barcelonei, chiar dacă toate indiciile duc spre o despărțire în vara viitoare: "Cred că Leo va fi primul care înțelege situația clubului. Este adevărat că Messi a vrut să plece vara aceasta pentru că era foarte supărat de felul în care fusese tratat, dar nu mă voi implica în asta. Messi iubește Barcelona și va sta de vorbă cu noi. Vom avea o conversație pentru a decide ce este mai bun pentru el și Barcelona. Știu că ne va acorda șansa asta."
https://i.eurosport.com/2020/11/22/2941310.jpg

Joan Laporta: "Moratti ar fi plătit 250 de milioane de € pentru Messi"

De asemenea, candidatul la președenție a spus că este conștient că Messi va primi oferte mult mai avantajoase de la alte echipe, dar crede că pentru argentinian nu primează latura financiară, la fel cum s-a întâmplat și în trecut, când a avut, de asemenea, oferte de a părăsi Barcelona. Laporta a evocat că Inter a făcut o ofertă colosală în 2006, dar atât clubul, cât și jucătorul au refuzat categoric.
"Știu că are oferte de la alte cluburi, dar a avut mereu oferte de la alte cluburi. Massimo Moratti ar fi plătit 250 de milioane de € pentru Messi în 2006, dar am refuzat. Și Messi a refuzat datorită afecțiunii sale foarte mari pentru club.", a menționat Laporta.
Printre alte obiective, Laporta a spus că redresarea Academiei Barcelonei reprezintă o prioritate pentru el: "Trebuie să recuperăm Masia. Funcționează bine, dar trebuie să introducem un nivel mai mare de profesionalism."
Sub conducerea lui Laporta, Barcelona a câștigat o mulțime de trofee, printre care 4 titluri în La Liga și de 2 ori Champions League.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17