Deși aproape toate competițiile fotbalistice din Europa se opriseră deja din cauza pandemiei de coronavirus, Superliga Turciei a mers mai departe iar în weekend au avut loc meciuri cu porțile închise pentru ca într-un final marți campionatul să fie suspendat.
”Fotbalul permite oamenilor din Turcia să scape de stres, să se simtă bine și să își ocupe mintea cu ceva. Dacă vor suspenda campionatul pentru mult timp, peste o lună nu vom avea destui judecători pentru a participa la procesele de divorț”, a declarat Ahmet Agaolgu, președintele lui Trabzonspor, echipa la care a jucat până acum câteva zile John Obi Mikel. Trabzon se afla pe primul loc în Turcia și avea șansa să câștige campionatul pentru prima oară din 1994 astfel că Agaoglu era doritor ca fotbalul să meargă mai departe.
Obi Mikel a hotărât să plece de la clubul turc tocmai din cauza faptului că fotbalul nu s-a oprit în Turcia. Abia aflând de aceste declarații ale lui Agaoglu, Mikel a afirmat: ”Putem vedea care este gândirea acolo. Trebuie să fiu onest cu ce spun. Demonstrează că nu le pasă de oameni. Nu le pasă de ce se întâmplă în lume. Le pasă doar de câștigarea campionatului. Eu am mers la Trabzonspor vara trecută tocmai ca să câștig campionatul. Am dat totul pe teren în fiecare meci. Însă în această situație nu cred că fotbalul ar trebui să continue”.
Cupa Mondială FIFA
Kaka: "În Brazilia, Ronaldo este doar un grăsan care merge pe stradă!"
ACUM 5 MINUTE
https://i.eurosport.com/2018/03/21/2297954.jpg
Contractul lui Mikel cu Trabzonspor s-ar fi încheiat în vara lui 2021, având posibilitatea de prelungire pe încă un an, însă nigerianul a părăsit clubul săptămâna aceasta pentru că, este el de părere, banii nu sunt atât de importanți. Mai important este să fie alături de prietena sa și fiicele sale de patru ani în Londra. Este mai important să facă ce consideră el că este corect.
Mikel s-a opus ideii de a juca meciurile cu porțile închise, considerând că este împotriva recomandărilor guvernului pentru ca cetățenii să rămână acasă. El a transmis acest lucru într-un mesaj pe Instagram vineri iar de atunci conflictul cu Agaoglu a început.
Agaoglu a fost furios și i-a spus secretarului clubului să îl sune pe Mikel și să îi ordone să șteargă postarea. Mikel a refuzat: ”Mi-au transmis să nu spun așa ceva pentru că putem deveni campioni, că ar trebui să o las mai ușor. Eu le-am spus că nu voi face așa ceva și că aceasta este opinia mea. Le-am transmis că ar trebui să se trezească la realitate”.
A urmat apoi o întâlnire față în față cu Agaoglu. Atunci președintele l-a amenințat direct pe Mikel - dacă nu va șterge postarea, nu va mai juca până la sfârșitul sezonului.
https://i.eurosport.com/2020/03/18/2795830.jpg
”I-am spus, ok, dacă tu așa crezi, eu îmi asum această postare și nu voi mai juca”, a declarat Mikel. Președintele i-a spus atunci că îi va spune antrenorului să nu îl folosească, însă Mikel a fost de neclintit. Și chiar acest lucru s-a întâmplat, nigerianul fiind rezervă nefolosită în meciul cu Istanbul Basaksehir în meciul de duminică.
Mikel a descris atmosfera sumbră de la meci: ”Era periculos, virusul se putea transmite ușor, fiind multă presă prezentă. Am văzut tot, eram pe bancă. Nimeni nu era motivat, toți jucătorii erau speriați. Nu se strângeau mâinile. Nimic nu părea să fie în regulă. Nu voiam să iau parte la așa ceva”.
Când Mikel a văzut că federația nu va opri meciurile, s-a hotărât să plece la familia sa, temându-se de restricțiile care ar putea fi impuse. Clubul i-a transmis că dacă va pleca, să nu se mai întoarcă: ”Așa că mă amenințau să nu plec, înțelegeți? Nu s-au gândit că aș putea să am curajul să-mi anulez contractul. Dar nu mi-a păsat de ce au spus”. Așa că nigerianul și-a rupt contractul și s-a dus la familie în Londra.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Reacția favoritului la înlocuirea lui Rădoi pe banca Craiovei. "Sunt un oltean adevărat"
ACUM 8 ORE
Serie B
Pușcaș a marcat primul gol pentru Genoa, în Serie B! Românul, decisiv în victoria echipei sale
ACUM 8 ORE