Barcelona traversează o perioadă de tranziție și chiar dacă Messi rămâne un punct fix în echipa lui Koeman, argentinianul nu mai are aceleași performanțe individuale ca în trecut. Messi a marcat doar 2 goluri în acest debut de sezon, ambele din penalty, iar acest lucru este total neobișnuit pentru nivelul său. Randamentul scăzut al lui Messi se vede și în rezultatele echipei, care a adunat doar 7 puncte în primele 5 meciuri din La Liga.
Mulți consideră că jocul slab al lui Messi se datorează faptului că el nu mai este concentrat 100% la ce se întâmplă la echipă, având deja gândul la plecare în vara viitoare.
Totuși, Juan Sebastian Veron crede că Barcelona traversează o perioadă de schimbare, ceea ce îl împiedică pe Messi să își pună în practică calitățile: "Îl văd cu mult disconfort jucând într-o echipă care se află în tranziție. În toți acești ani la Barcelona a fost un jucător cheie, dar acum sunt în tranziție, au o mulțime de jucători noi și încearcă să-și găsească o nouă identitate."
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24
Modificările din echipă, dar și tactica noului tehnician nu îl avantajează deloc pe Messi în viziunea lui Veron: "Mi se pare clar că, într-o anumită măsură, clubul nu a reușit să-i ofere lui Leo colegii de echipă potriviți. Schimbările din echipă au mers oarecum împotriva lui. El este un jucător care a încercat întotdeauna să fie competitiv și să rămână în vârf."
Chiar dacă a început mai slab sezonul, Messi rămâne un fotbalist care poate decide singur soarta unui meci. Argentinianul are ocazia să arate din nou acest lucru în meciul cu Juventus din Champions League. Barcelona nu a câștigat niciodată la Torino, iar o nouă înfrângere ar tulbura și mai mult apele pe Camp Nou, astfel că acesta ar fi momentul cel mai indicat pentru sextuplul câștigător al balonului de aur să le închidă gura contestatrilor cu un meci mare.
https://i.eurosport.com/2020/10/26/2922886.jpg
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
19/01/2022 LA 10:14