Suporterii lui Dinamo Kiev nu vor să audă de Mircea Lucescu la echipă, însă tehnicianul român are parte de susținerea jucătorilor. Al doilea cel mai bun marcator al echipei, Benjamin Verbic, este mulţumit de alegerea făcută de patronul echipei. Mijlocaşul care a înscris 11 goluri este încrezător că supremaţia lui Şahtior Doneţk poate fi încheiată chiar de fostul antrenor al "minerilor".
"Nu îl cunosc pe Mircea Lucescu, dar ştiu că a fost 12 ani la Şahtior şi că este unul dintre cei mai buni antrenori în ceea ce priveşte trofeele câştigate. Sunt încântat că voi putea lucra cu un asemenea tehnician. Vom vedea cum va fi la antrenamente, poate demonstra din nou că este un antrenor bun. Când am aflat că va veni Lucescu, am fost surprins. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva. Trebuie să acceptăm decizia preşedintelui clubului. Chiar dacă fanii nu sunt de acord. Dacă vom juca bine, totul va fi ok", a reacţionat Benjamin Verbic pentru Football News, citat de football.ua.
Un alt fotbalist al alb-albaştrilor, Georgiy Tsitaishvili, nu înţelege motivul supărării fanilor: "Vom vedea ce se va întâmpla. Ne aşteptăm ca Mircea Lucescu să ajute echipa să îşi îndeplinească obiectivele. Suporterii au cerut un antrenor străin şi l-au primit. Dacă vom obţine performanţe, lucrurile se vor linişti. Vom asculta ceea ce ne cere Mircea Lucescu şi cred că vom avea rezultate împreună", a completat şi Georgiy Tsitaishvili pentru aceeaşi sursă.
Romanian Liga I
Mircea Lucescu o ajută pe Dinamo! 12 jucători au fost puși la dispoziție lui Flavius Stoican
29/12/2021 LA 15:16

Căpitanul lui Dinamo Kiev, încântat de numirea lui Mircea Lucescu

Căpitanul lui Dinamo Kiev, Sergey Sidorchuk, vede însă partea plină a paharului legată de faptul că va lucra sub comanda lui Mircea Lucescu, 74 de ani: "Totul s-a întâmplat atât de repede, încât nu am avut timp să realizez că antrenorul nostru a plecat şi un alt antrenor a fost deja numit. Eu sunt jucător de fotbal, nu e competenţa mea să apreciez deciziile conducerii, sarcina noastră este să ieşim pe teren şi să jucăm. Cert este că Mircea Lucescu este un antrenor celebru şi titrat.
Din punct de vedere sportiv cred că vom câştiga mult, ne vom dezvolta şi vom progresa. Sunt de acord că sosirea lui este un eveniment extraordinar. Emoţional a fost ca o explozie şi a provocat imediat o mulţime de controverse şi opinii, inclusiv negative. Dar au fost emoţii legate de fosta echipă (n.r. Şahtior). După ce au trecut câteva zile, dacă eliminăm emoţiile şi trecem de componenta sportivă sunt sigur că Dinamo va avea doar de câştigat dint această mutare. Lucescu a lucrat mult timp la Şahtior şi cine cunoaşte mai bine decât el din interior principalul nostru rival? Aşa că pasul oferă avantaje serioase pentru Dinamo", a spus Sergey Sidorchuk pentru sport.ua

Mircea Lucescu, "trădare" în Ucraina

Mircea Lucescu a scris istorie pe banca celor de la Şahtior, în cei 12 ani pe care i-a petrecut pe banca "minerilor". A câștigat de 8 ori campionatul, de 6 ori Cupa Ucrainei și de 7 ori Supercupa: "Îmi era dor de Ucraina. Am vrut să revin aici, să am iar rezultate bune. Sunt foarte fericit că vin la un club de tradiție, cu jucători talentați. Cred că cei de aici vor fi mulțumiți de munca mea și voi avea rezultate. Le mulțumesc președintelui și fanilor pentru încredere”, a spus Lucescu.
Lucescu este unul dintre cei mai importanţi antrenori din istoria fotbalului ucrainean, el rescriind istoria pentru marea rivală a lui Dinamo, Şahtior. Românul a fost pe banca echipei patronate de Ahmetov în perioada mai 2004 - ianuarie 2016, câștigând 22 de trofee cu echipa în 12 ani, inclusiv Cupa UEFA (2009). "Il Luce" a devenit deţinătorul recordului absolut al clubului în ceea ce privește longevitatea unui antrenor pe banca tehnică, dar şi lider la capitolul meciuri jucate (555 partide). După Șahtior, Lucescu a antrenat în Rusia, pe Zenit, pentru ca apoi să dea curs ofertei Federaţiei din Turcia de a prelua naționala, pe care a părăsit-o în februarie 2019. Dinamo Kiev a terminat campionatul Ucrainei pe locul 2, la 23 de puncte de campioana Şahtior.
Fotbal
Mircea Lucescu, ales Antrenorul Anului 2021 în Ucraina! Ce punctaj a avut în analiza realizată
27/12/2021 LA 13:14
Romanian Liga I
Mirel Rădoi și-a ales favoriții din Liga 1! + Cine sunt stranierii preferați ai fostului selecționer
25/12/2021 LA 15:43