Clubul din Serie A a anunțat duminică faptul că jucătorii echipei de pe Stadio Olimpico s-au oferit să renunțe la salarii timp de patru luni și să facă front comun pentru a veni în sprijinul acelora din cadrul clubului care au fost trimiși în șomaj tehnic în momentul în care guvernul italian a declarat stare de urgență.
"Jucătorii clubului, antrenorul Paulo Fonseca și staff-ul lui, s-au oferit să renunțe la salariul pe patru luni în acest sezon pentru a ne ajuta să combatem criza economică pe care trebuie să o înfrutăm în această perioadă atât de grea pentru omenire", se arată în comunicatul clubului. În plus, jucătorii şi staful tehnic au convenit să plătească cu toţii diferenţa necesară pentru a se asigura că toţi angajaţii AS Roma îşi vor primi salariile.
“Vorbim mereu de unitate la Roma şi prin a se oferi să nu îşi primească salariile restul sezonului jucătorii, antrenorul şi staful său au dovedit cu toţii că suntem cu adevărat uniţi”, a declarat Guido Fienga, CEO al AS Roma. Tot pentru a ajuta clubul, conducerea administrativă va renunţa la o parte din salariu în această perioadă.
Premier League
Un patron din Premier League a vorbit despre posibilitatea ca sezonul să fie anulat
19/04/2020 LA 14:56
Campionatul din Italia a fost suspendat pe 9 martie și nu există deocamdată o dată la care totul va reveni la normal, asta pentru că Italia este una dintre cele mai afectate țări din Europa, iar situația de acolo este departe de a fi rezolvată. Roma a disputat ultimul meci pe 1 martie obținând atunci o victorie pe muchie de cuțit cu Cagliari, 4-3.

Xavi a renunțat și el la 40% din salariu

În vârstă de 40 de ani, Xavi a dorit să ofere un exemplu atunci când a decis să renunțe la 40% din salariul pe care-l încasează la Al Sadd, pe timpul pandemiei de coronavirus. Gestul fostei legende a Barcei a funcționat, iar jucătorii clubului din Qatar au acceptat și ei reducerea salariilor, cu 25%.
Acesta nu este singurul gest de apreciat făcut de Xavi pe timpul pandemiei. El a donat la începutul lunii aprilie un milion de euro Spitalului Clinic din Barcelona în lupta împotriva coronavirusului. Xavi a transmis și un mesaj la acel moment îndemnând pe toți cei care au posibilități financiare să facă la fel și să-și ofere sprijinul.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie A
Mourinho vrea un jucător de la Barcelona! Pentru cine a luat deja legătura cu șefii de pe Camp Nou
22/11/2022 LA 08:17
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27